מי אני?

סדנת בישול בריא

סדנת בישול בריא- הקדמה:

אתחיל בזה שאומר שוב שאנחנו מה שאנחנו אוכלים! ולאוכל יש חשיבות רבה ביותר על איך שאנחנו נראים ובעיקר מרגישים. אנשים לא מבינים כיצד הצרבות שיש להם, הרגשת הנפיחות, עצירות, כאבי הראש הכרוניים וכול דבר כמעט פיזיולוגי שהם חשים קשור בעצם לתזונה שהם אוכלים. ושינוי בתזונה יעלים את רוב הבעיות. אלה בעיות שנחשבות "קטנות"… הבעיות הגדולות יותר כמו סוכרת, מחלות לב, יתר לחץ דם וסרטן, גם הן קשורות באופן ישיר לתזונה, ועדיף שנתחיל לטפל בתזונתנו היום ולא כשזה יהיה כבר מאוחר מידי.

דבר נוסף שחשוב לי להדגיש זה שאנחנו לא יכולים להתקיים בלי צמחים!

צמחים יכולים לחיות ללא בעלי חיים אבל בעלי חיים לא יכולים להתקיים ללא צמחים!

ואנחנו, למי שזה לא ברור לו, בעלי חיים.

לצמחים יש מנגנון מיוחד (פוטוסינתזה) שבאמצעות אנרגיית השמש הם יכולים לייצר אנרגיה,  ודרך אכילת הצמחים אנחנו מקבלים אנרגיה זאת. אנו, לצערנו, לא יכולים ליצור אנרגיה מהשמש.

מעבר לכך יש בצמחים כול כך הרבה טוב והם מקור אדיר לויטמינים ומינרלים, לפיטוכימיקלים, ולסיבים תזונתיים- כולם שומרים עליינו ועל בריאותנו.

יש כל כך הרבה סתירות במדע לגבי אכילת מוצרי חלב, בשר, לגבי אכילת כול המזונות מהחי…. יוצאים מאמרים סותרים יום יום.

אבל לגבי הצומח, אין חילוקי דעות. זה חיוני עבורנו! וזאת עובדה!

אין צורך לאכול 100% צומח כל יום, אבל באופן כללי כדאי שמעל 60-70% מהיום שלנו יהיה צומח. זה ישפיע באופן ישיר על בריאותנו.

חשוב לי בסדנא להראות שאוכל בריא הוא גם טעים וגם בריא! אחד לא בא על חשבון השני.

יש חשיבות גדולה לשלב דגים בתזונה שלנו, גם כמקור טוב לחלבון, ברזל וויטמין B12 וגם כמקור לאומגה 3,

רובנו לא אוכלים מספיק דגים ומפחדים להתעסק איתם, וחבל, זה כל כך פשוט ובריא ולכן החלטתי לשלב גם הכנת דג בסדנא.

מה נכין בקורס הבישול?

סמודיי- שייק בריאות ירוק

סלט קינואה

סלמון ברוטב הדרים

גריסי פנינה עם מש מונבט

כדורי שוקולד בריאים

וכדורי שוקולד מקינואה

יש אפשרות גם לסדנא צימחונית או טבעונית.

הסדנא מלווה בטעימות וחוברת מתכונים.

להרשמה צרו איתי קשר