פורסם ביום ראשון, אפריל 11, 2010
איך נעבור את המנגל בשלום, ולא נעלה במשקל?
ההמלצות הן למעשה, אותן המלצות כמו בשיגרה:
• מבחינת סוג הבשר- עדיף לבחור חלקים רזים של בשר- חזה עוף, עוף ללא העור, הודו, פרגית, שווארמה, ובשר בקר- חלק 4,5,6,פילה, כתף וסינטה. לא מומלץ לבחור בבשר שמן עשיר בשומן רווי וכולסטרול- אנטריקוט, נקניקיות, איבריים פנימיים (כבד, כליות, לבבות,טחול), המבורגר קבב ובשר כבש. ב-100 גרם בשר כבש יש 30% שומן! בעוד שב-100 גרם בשר עוף צלוי יש 10 גרם שומן (כשליש מהכמות). מומלץ לבקש מהקצב להסיר את השומן מהבשר שאנו קונים.
• הכי מומלץ ובריא לבחור בדגים על האש! כל הדגים מומלצים מלבד נסיכת הנילוס. הדגים מכילים כמות קטנה של שומן, ומכילים הרבה אומגה 3, המומלצת מאוד לבריאות הלב.
• כמו בכול ארוחה אחרת של היום, מומלץ לדאוג שחצי מהצלחת יהיה ירק, חי או מבושל , מכול הצבעים.- סלט כרוב, סלט ירקות, סלט חסה, סלט עגבניות ומלפפונים, סלט תרד וכו'. דרך נוספת היא להכין שיפודי ירקות על האש- לשים על שיפוד עגבניה, פלפל, בצל וכו'.
• מומלץ להימנע מסלטים המכילים כמויות גדולות של מיונז ושמן, ולהסתפק בתיבול עדין של שמן זית או טחינה. • אם יש אפשרות מומלץ לוותר על פיתות. פיתה= 3 פרוסות לחם= 240 קלוריות. אם כן רוצים לאכול פיתה, עדיף לאכול חצי, ואז לוותר על תוספת של מג'דרה או תפו"א או קלח תירס.
במקום פיתה 1 תוכלו לאכול קלח תירס+ תפו"א 1 קטן+ חצי כוס מג'דרה- לא עדיף?
• היזהרו מפיצוחים- כול 150 גרם= 1000 קלוריות!,
לגבי הקינוחים, בעדינות, עדיף לאכול פלח אבטיח או סלט פירות טרי.
• כמו תמיד, מומלץ להימנע משתייה מתוקה! המכילות קלוריות רבות. הכי טוב לשתות מים או סודה. ניתן לשלב דיאט.
קלוריות לדוגמא:
קבב 1= 100 קלוריות
שיפוד פרגית= 150 קלוריות
נתח חזה עוף= 150 קלוריות
סטייק בקר= 500 קלוריות ל-150 גרם לאחר צלייה
דג על האש (250 גרם)= 250 קלוריות
נקניקיה= 80-100 קלוריות (אך כ-20%! אחוזי שומן)
פיתה= 240 קלוריות
כף גדושה של חומוס= 75 קלוריות
קלח תירס= 80 קלוריות,
תפוח אדמה קטן= 80 קלוריות
מדובר על יום 1 בלבד של חג- לא נורא אם נחרוג קצת, למחרת חוזרים לשיגרה
חג שמח!
תהנו!
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio