10 מזונות העל (super food)
הדפסה
פורסם ביום שישי, אפריל 16, 2010
דמיינו לעצמכם מזון על- לא תרופה, אלה- אוכל ! חזק מספיק כדי להוריד רמות כולסטרול, להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב ובסרטן וכבונוס נוסף, כזה שמשפיע ומעלה את מצב הרוח.
בנוסף, אין לו תופעות לוואי (כמו להרבה תרופות).
אם הייתי מבטיחה לכם שישנה תרופה כזאת, קפסולת קסמים, כולם כבר היו עומדים בתור לקנות ולקחת אותה.
נחשו מה? אין צורך, היא זמינה לכולנו, מדובר על אוכל פשוט ובסיסי שקיים בסופר הקרוב לבייתכם.
ההשפעה שיש לתזונה שלנו על הצורה שאנו מרגישים יום יום וגם איך ניראה ונרגיש בעתיד, היא משמעותית ביותר. גם מי שמרגיש כבר בריא, יכול תמיד להשתפר וההשפעה של מזונות אלה עליו תהיה מדהימה.
רשימת המזונות הבאה תעזור לכם לשמור על המשקל, תעזור לגוף להילחם במחלות ולחיות יותר. כול המזונות הם מזונות אמיתיים, בסיסים ולא מעובדים. לא תימצאו ברשימה המבורגר וצ'יפס….
האמת שלרשימה היה אפשר להכניס עוד מזונות חשובים כמו שום, יין אדום , עגבניה, שיבולת שועל…. אבל 10 נבחרו… ויש להן סיבה טובה.
רשימת 10 מזונות העל (super food):
- תפוחים- ישנם מעל 7500 מיני תפוחים בעולם. תפוחים הם אריזה מלאה באנטיאוקסידנטים, בעיקר ויטמין C , שטוב לעור ולחניכיים בריאות- בתפוח אחד = 1/4 מכמות הצריכה היומית המומלצת עבור ויטמין C.
- שעועית לבנה מבושלת- השעועית מלאה בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל וסידן. רוטב עגבניות שמתלווה בדר"כ לשעועית מבושלת, מהווה מקור טוב לליקופן- עוד אנטיאוקסידנט חזק שנמצא במחקרים כמונע מחלות לב וסרטן הפרוסטטה. הסיבים הלא מסיסים שיש בשעועית לא מתעכלים במעיים, ממשיכים ומגיעים למעי הגס, החיידקים הנמצאים במעיים באופן טבעי, מפרקים אותם לחומצות שומן קצרות שרשרת שנמצאו כמגנות על המעי הגס מפני סרטן.
- ברוקולי- חי או חצי מבושל, מכיל אנטיאוקסידנטים כמו ויטמין C ומקור טוב לחומצה פולית. הגברת צריכת חומצה פולית מונעת מחלות לב.
- שמן זית- מחקרים גדולים מראים שחומצת השומן החד בלתי רוויה של שמן זית טובה ללב. שמן זית מפחית כולסטרול רע (LDL) ומעלה כולסטרול טוב (HDL). כמו כן הוא עשיר באנטיאוקסידנטים- הוא מרכיב מרכזי בדיאטה הים תיכונית. אך, היזהרו מכמות הקלוריות!- כף שמן זית = 100 קלוריות= פרוסת לחם גדולה מחיטה מלאה + גבינה+ ירק.
- לחם מחיטה מלאה- מכיל הרבה סיבים תזונתיים המגנים מפני מחלות לב, מפחית רעב ובכך עוזר בירידה במשקל.
- סלומון- כל הדגים עשירים בחלבון מלא, ויטמינים ומינרלים, אך רק דגים שמנים כמו הסלומון מכילים גם חומצת שומן אומגה 3 המפחיתה את קרישת הדם ודלקות בגוף. מחקרים מראים שצריכת אומגה 3- שמן דגים, מפחיתה משמעותית את הסיכון לקבל התקף לב. אומגה 3 אף עוזר למנוע דיכאון ומגנה מפני אלצהיימר.
- תה-המשקה האהוב על ידי הבריטיים מכיל מגוון יתרונות. תה ירוק או שחור, מכיל הרבה אנטיאוקסידנט מסוג קטצ'ינים catechins. מחקרים מראים שקטכין מגן על העורקים מפני חימצון הכולסטרול וסתימת כלי הדם ובכך מפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
- יוגורט- מקור טוב לסידן. זהו תחליף טוב לחלב לאנשים הרגישים לסוכר החלב- לקטוז. מכיל חיידקים פרוביוטיים המסייעים לנו במערכת העיכול ולמערכת החיסון.
- בננה- זהו מיתוס שבננות משמינות. בבננות יש מעט יותר קלוריות מלשאר הפירות, הקלוריות מגיעות בעיקר מפחמימות- נהדר למלא את מאגרי האנרגיה לפני, בזמן או אחרי פעילות גופנית. כל הפירות והירקות מכילים כימיקליים צמחיים – פיטוכימיקל -אנטיאוקסידנטים, המגנים על הגוף מפני נזקי הרדיקלים החופשיים הגורמים למחלות לב וסרטן.
- אגוזי ברזיל- כל האגוזים עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים. מחקרים אחרונים מראים שאכילה של חופן קטן של אגוזים , 4 פעמים בשבוע, עוזרת להפחית את הסיכון למחלות לב ומפחית דחף לאוכל (craving). אגוזי ברזיל הם מקור עיקרי למינרל סלניום שעוזר להגן מפני סרטן, דיכאון ומחלת אלצהיימר.
המלצה שלי, שלבו מזונות אלה בתפריט שלכם…
לא תמיד אנחנו מצליחים לשלב את המזונות האלה בתפריט. לכן, זה מאוד נוח לשלב את המוצר BIO-FOOD הנחשב כמזון על בתזונה. וכך אנו בטוחים שאנו מקבלים את מה שאנחנו צריכים יום יום בכדי לשמור על בריאותנו.
גם אני, שאני מאוד משתדלת לאכול בריא, מקפידה להתחיל את הבוקר שלי עם השייק
של BIO-FOOD ולקבל ממנו את כול הויטמינים, המינרלים והאנטיאוקסידנטים שאני צריכה.
אני "מגניבה" גם חצי כוס , כול בוקר לבתי הקטנה, בת השנה וחצי שאוהבת אותו מאוד.
לבריאות!