מאמרים

שמן קוקוס

הדפסה

פורסם ביום חמישי, מאי 20, 2010

שמן קוקוס

אני חייבת להודות שאני מאוד אוהבת קוקוס… זה מבחינתי טעם של חופש… ויוגורט או גלידת קוקוס זה מעדן. אבל נמנעתי מלצרוך קוקוס ובטח מלהמליץ עליו, מכיוון שבלימודי תזונה לימדו אותנו שקוקוס זה מקור צמחי לשומן רווי, הידוע כמאוד לא בריא ומעלה את רמות הכולסטרול בדם ואת הסיכון למחלות לב.

 מה שגרם לי לבדוק שוב לגביו היא תזונת ה-RAW FOOD, באחד המתכונים היה שימוש בשמן קוקוס. התלבטתי, זכרתי שאיפה שהוא קראתי שזה כן בריא ושאפילו זה אחד הסודות של מדונה. ואמרתי בוא נבדוק….

ואכן, זה באמת בריא!

שמן קוקוס מכיל מעיקר חומצות שומן בינוניות שרשרת (MCT), שהן שרשראות קצרות שכבר מפורקות ואינן נזקקות לאנזימים מהלבלב או למלחי מרה כדי להתפרק, נספגות ישירות דרך הוריד הראשי של הכבד, מתחמצנות במהירות, יוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן. שמן קוקוס תורם לירידה במשקל ולשמירה על משקל גוף תקין.

שמן קוקוס זה לא דבר לצערי שנחקר הרבה במדע, חברות התרופות משקיעות הרבה כסף כי  יש להם הרבה כסף לחקור את התרופות שלהם. למגדלי הקוקוס אין הרבה כסף, ובטח שלא ישקיעו אותו במחקר.

מחקרים שכן מצאתי, הראו כי כאשר מוסיפים לתזונה  חומצות שומן בינוניות שרשרת (MCT) על חשבון חומצות שומן ארוכות שרשרת, חלה עלייה בקצב צריכת האנרגיה היומית של הגוף בשיעור של עד 260 קלוריות.

בנוסף, צריכה של MCT, שהקוקוס עשיר בהן, מקדמת תחושה של שובע ומובילה לירידה בצריכה הכוללת של המזון.

שמן קוקוס מורכב משלוש חומצות שומן: קפרית, קפרילית ולאורית. המבנה שלו דומה מאוד לקולסטרום- חלב האם הראשוני. שלוש החומצות האלו הן נוגדות זיהום חזקות ביותר, שפועלות נגד חיידקים, וירוסים, פטריות וטפילים ושומרות על מערכת העיכול שלנו ומסייעות לספיגה טובה יותר של כל הוויטמינים והמינרלים.

יתרון נוסף לשמן הקוקוס הוא בבישול ובטיגון! השמן יציב מאוד! טמפ' הרתיחה שלו גבוהה מכיוון שהוא מכיל בעיקר חומצות שומן רוויות היציבות יותר ואינן מתחמצנות בזמן שימוש בטמפרטורות גבוהות. כך נוצרים פחות רדיקלים חופשיים (אוקסינדטנים) בהשוואה לטיגון בשמן רגיל. (אבל זיכרו, באופן כללי לא מומלץ לטגן….. גם לא עם שמן קוקוס).

כאשר אופים בעזרת שמן קוקוס במקום חמאה או מרגרינה, ניתן להשתמש במחצית מכמות השומן, ובכך אנחנו חוסכים הרבה קלוריות ושומן בתפריט ומסייעים לירידה במשקל.

שמן קוקוס הופך בגוף לאנרגיה זמינה שמאיצה את חילוף החומרים בגוף.

לסיכום: גם אני הופתעתי אבל מסתבר ששמן קוקוס זה דבר בריא עבורנו, ותחליף נהדר לחמאה ובטח שלמרגרינה בבישול ובאפיה, אך שוב כמו כול דבר כחלק מתפריט מאוזן. הוא עדין מכיל הרבה קלוריות אז ההמלצה היא בגדרעד 3 כפות ביום ובשילוב שאר השמנים מהצומח כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים ובשילוב אומגה 3.

לבריאות!



Comments are closed.