פורסם ביום שבת, יולי 10, 2010
זרעי פשתן הם זרעים קטנים, הדומים לשומשום, רק שהם חומים ומבריקים.
מבחינה בריאותית, זרעי פשתן הן מקור עיקרי לחומצת שומן אומגה 3, מהצומח, ולסיבים תזונתיים.
ולכן הם עוזרים מאוד להורדת השומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים).
זרעי פשתן שייכים לקבוצת השומן ולכן מכילים הרבה מאוד קלוריות- לכן רצוי להסתפק בכ-2 כפות ליום.
ערכים תזונתיים:
|
ל-100 גרם: |
לכף (כ-12 גרם) |
אנרגיה (קלוריות) |
534 |
60 (35 מהן משומן) |
חלבון (גרם) |
18.3 |
2.3 |
פחמימות (גרם) |
28.9 |
4.1 |
שומנים (גרם) |
42.8 |
4 |
שומן רווי (גרם) |
3.7 |
0.4 |
סיבים תזונתיים (גרם) |
27.3 |
3.3 |
כולסטרול (מ"ג) |
0 |
0 |
אין להם טעם דומיננטי ולכן ניתן לפזרם טחונים או שלמים בסלט, או להוסיף ליוגורט.
זרעי פשתן שלמים- כמקור נהדר בעיקר לסיבים תזונתיים, עוזרים למניעת עצירות.
זרעי פשתן טחונים- רק ככה ניתן לספוג לתוך הגוף את כול מה שיש להם להציע- כמקור טוב לאומגה 3, מומלץ לקנות אותם שלמים, עדיף אורגני, ולטחון אותן לבד בבית, במטחנת קפה או בבלנדר.
זרעי פשתן מהווים מרכיב נהדר למתכוני RAW-FOOD, טחונים כתחליף לקמח, עשירים באומגה 3.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio