מאמרים

מה עושים עם גזים?

הדפסה

פורסם ביום חמישי, אוקטובר 7, 2010

מה עושים עם גזים?

גזים זה צרה צרורה…

גזים נוצרים באופן טבעי בזמן עיכול המזון במעיים על ידי חיידקי המעיים, ובגלל אכילה מהירה מאוד, שאופיינית לרובנו, ובשל כך, אנחנו בולעים אויר הנכנס למערכת העיכול וגורם לגזים.

אז מה עושים?

דבר ראשון- אוכלים לאט ולועסים טוב את האוכל, מתרכזים באכילה בלבד ולא אוכלים מול הטלויזיה, המחשב או קריאת עיתון. (שזה תמיד נכון)

מאוד חשוב לעודד את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים בעזרת פרוביוטיקה- מומלץ לשלב אכילה יומיומית של יוגורט ביו ומשקאות פרוביוטיים. במקרים קשים של גזים מומלץ ליטול תכשיר פרוביוטי.

בנוסף, יכול להיות שישנה בעיה עם פירוק המזון במעיים, עקב חוסר אנזימתי, ואז, ניתן לרכוש את האנזימים שעוזרים בפירוק האוכל (יש להתייעץ עם דיאטנית).

מומלץ להימנע ממזון מטוגן ושמן, מעובד ומתועש.

מומלץ לשתות כ-2 ליטר מים או תה צמחים ביום.

איזה מזונות גורמים בדר"כ לגזים?

קטניות- אפונה, שעועית, עדשים, פול, חומוס- מומלץ להנביט אותם, ואז הם קלים יותר לעיכול וגורמים לפחות גזים – ראו כיצד

מוצרי חלב- חלב, אשל, לבן,גבינה לבנה- אין צורך לוותר לגמרי על מוצרי חלב, יש לבדוק ויש לכך מגוון פתרונות אפשריים.

ירקות- כרוב, כרוב ניצנים, ברוקולי, אספרגוס, בצל, תירס, תפו"א

פירות- אגס, אפרסק, דובדבן, משמש, פירות יבשים, ענבים, אפרסמון, בננה, מיצי פירות

ממתיקים – מסוג סורביטול, מניטול, קסיליטול- בקורנפלקסים מסויימים ללא סוכר ועוגות, עוגיות וממתקים ללא סוכר.

קפאין ואלכוהול- קפה, קולה, קקאו, שוקולד, בירה, יין.

מגוון מזונות עלולים לגרום לגזים, אין סיבה להימנע מצריכתם כשמופיעה הבעיה. מומלץ לרשום מה אוכלים במפורט ואז לבדוק מה ממה שאכלנו כנראה גרם לנו להרגשת הנפיחות והגזים (אלמינציה).

פיתרון אלטרנטיבי הם זרעי קימל- סופחי גזים טבעיים, מומלץ להכניס אותם לתוך תבשיל שידוע כגורם גזים כמו תבשיל עם קטניות, כרוב, כרובית וכו'.

במידה והגזים לא עוברים ניתן לפנות לרופא לקבלת תרופה על בסיס פחם- סופח גזים.

בכול מקרה כשמערכת העיכול בריאה והאיזון החיידקי בה תקין, אין סיבה שנסבול מגזים.

גזים זה סימפטום ולא הבעיה, במידה ואוכלים נכון, בריא ומאוזן, משלבים פרוביוטיקה ולא סובלים מעצירות אין סיבה שנסבול מגזים.

 

 



Comments are closed.