פורסם ביום ראשון, נובמבר 28, 2010
מיהו שמן הקנולה? כמה מדברים, כותבים וממליצים עליו….
שמן בגדול הוא שמן הוא שמן, אבל זה לא באמת בדיוק ככה,
מבחינת קלוריות – כולם משמינים באותה מידה, סביב ה-800 קלוריות ל-100 גרם, כלומר כ-45 קלוריות לכפית! ומכיוון שכולם ממקור של הצומח, הם אינם מכילים כולסטרול.
אבל מבחינת בריאות אין מה להשוות! פה כבר נכנס מה הרכב חומצות השומן שמרכיבות אותן ומה היחס בינהן?
למה? כי בתזונה שלנו היום אנחנו אוכלים הרבה אומגה 6- כלומר שמן סויה, אגוזים וזרעים, טחינה וכו', ופחות מידי אומגה 3- שהמקור העיקרי שלו הוא דגים, אך גם שמן קנולה הוא מקור טוב לאומגה 3!
איך נוצר שמן קנולה?
שמן קנולה מופק מזרעי צמח הלפתית.
בקנדה עשו הכלאות והשבחות בין זנים שונים של צמח הלפתית כדי לקבל שמן משופר עם חמוציות נמוכה וכמות נמוכה של חומצה ארוסית, הנחשבת רעילה והצליחו להגיע לשמן קנולה.
ומכאן שמו של שמן הקנולה - ראשי תיבות של Canadian Oil Low Acid.
בשנת 2006 הצהיר ה-FDA, משרד הבריאות האמריקאי כי אכילת 19 גרם שמן קנולה (ככף וחצי ביום) עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב, בשל תכולת השומן הבלתי רווי (אומגה 3) שבו בתנאי שיחליף כמות דומה של שומן רווי (שמקורו בעיקר מהחי- בשר שמן, גבינות שמנות) מבלי להגדיל את סך הקלוריות הנאכלות ביום.
לסיכום, שמן כאמור, הוא שמן ומבין כול השמנים זית וקנולה הכי מומלצים.
טיגון בכול מקרה, לא חשוב באיזה שמן, לא מומלץ!!!
וצריכת שמן בין אם זה זית או קנולה מומלצת במסגרת של 2-3 כפיות ביום!
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio