מאמרים

חנוכה

הדפסה

פורסם ביום שני, נובמבר 29, 2010

כיצד נעבור את חג החנוכה בשלום

סופגניה פשוטה מכילה בין 350 ל-450 קלוריות, בעוד שהסופגניות המתוחכמות יותר, עם מילוי שוקולד או ריבת חלב, מכילות עד יותר מ-500 קלוריות. במילים אחרות; אם נאכל במשך ימי החג סופגניה אחת בכל יום, בנוסף לתזונה הרגילה, נסיים את החג עם קילו נוסף במשקל.
שמן זה שמן וכל כפית כמעט 50 קלוריות, לא משנה אם זה שמן זית, קנולה או קוקוס.

בלביבת תפוחי אדמה יש 150-200 קלוריות, אבל מי אוכל רק אחת? בערב נעים בו מדליקים נרות ושרים משירי החנוכה סביר שנחליק לתוכנו 1,000 קלוריות מבלי לשים לב.

ניתן להקטין את תכולת השמן בלביבות על ידי טיגון במחבת טפלון, או על ידי מריחת המחבת עם מגבת נייר ספוגה במעט… שמן. באופן זה, הלביבה נאטמת על ידי קרום חיצוני, הנוצר על ידי הביצה ומונע חדירת שמן.

ואפשר גם לאפות את הלביבות בתנור.

כמה כללים חשובים שיעזרו לנו לעבור את החג בשלום:

לביבה שווה ל-2 פרוסות לחם. ניתן להחליף ביניהן בזמן ארוחה ולהשמיט ממנה את הפחמימות האחרות כמו פסטה, אורז וכו'
ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי אפיה במקום טיגון.
אם מטגנים, עדיף טיגון בשמן עמוק על פני טיגון במחבת כיוון שטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר לעומת הטיגון הרגיל. השמן צריך להיות חם מאוד כיוון ששמן שאינו חם מספיק, נספג בכמות גדולה יותר.
טיגון סופגניות גדולות עדיף על קטנות. ככל ששטח הפנים של הסופגניה גדול יותר, היא סופגת באופן יחסי פחות שמן. זה אומר שבאכילה עדיפה ½ סופגניה גדולה על 2 קטנות.
לאחר ההכנה מומלץ לספוג את שאריות השמן בנייר סופג. לא מומלץ לטגן סופגניה בשמן פעם שניה
אפשר לאכול סופגנייה העשויה בבית מחיטה מלאה. אומנם חיסכון קלורי לא יהיה, אך אפקט בריאותי כן, בהעשרת הסופגניה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
כאשר אוכלים סופגניה היא תחשב כארוחה. כך גם לגבי לביבות תפו"א וכמובן שלא מומלץ לעשות זאת באופן יומיומי.
עדיף להכין פשטידת תפו"א במקום לביבות. כך חוסכים את הטיגון בשמן.
לביבות מעושרות- דרך פשוטה להעשיר את הלביבות מבחינה תזונתית היא להוסיף לתפוחי האדמה ירקות כמו כרובית, קישואים, פרסה ועוד. כמו כן, אפשר לאפות את הלביבות בתנור במקום לטגן.
לפני כל אכילת סופגניה מומלץ לשתות 2 כוסות מים.
בארוחת החג בה מוצעים מספר פריטים מטוגנים ומתוקים, מומלץ  לבחור רק פריט אחד.

חשוב לזכור ולבחור  תמיד מה מוכנס לגופנו ולאזן את התפריט בהתאם.

כמו תמיד, מומלץ להקפיד על מחצית מהצלחת ירקות, צלחת מנצחת, להימנע משתיה מתוקה ולשתות הרבה מים.
החג הוא שבוע בלבד ומיד בתום החג חוזרים לתפריט בריא ומאוזן.

מתכון לסופגניות אפויות עשירות בסידן- החומרים:
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

שלושת רבעי כוס סוכר

4 ביצים

רבע כוס שמן

כוס קמח תופח

כפית תמצית וניל
לערבב הכל לבלילה אחידה, לשים בלילה בתבנית למאפינס, בכל 3/4 חור, להוסיף מעל ריבת תות ולכסות בעוד בלילה. לאפות בחום בינוני 30 דרות. מוציאים ומקררים. אפשר למרוח מעל קצת שמן קוקוס ולגלגל בסוכר מעורבב בקינמון.

למעבר למתכון לחץ כאן

חג אורים שמח :)



Comments are closed.