פורסם ביום שני, יוני 6, 2011
חג שבועות, חגיגי ולבן, הזדמנות מצויינת לכתוב על מוצרי החלב והסידן.
בחג אנחנו אוכלים בעיקר מנות חלביות על בסיס מוצרי חלב.
רבות נכתב על החלב- בעד ונגד, כול יום יוצא מחקר אחר.
לדעתי, חלב חשוב, ולא סתם הוא חלק ממנהגי החג.
חלב, המזון הראשון והבלעדי שאנו אוכלים מיד לאחר לידתנו.
חלב זה אוכל, לא משקה, והוא מזון מאוזן ומלא- חלבון, פחמימות, שומן ויטמינים ומינרלים, כשהמרכזי שבו הוא כמובן הסידן.
חלב ומוצרי חלב הם מקור טוב לסידן, מכיוון שיש בהם את הכמות הגדולה ביותר של סידן ויש בהם ויטמין D ולקטוז, העוזרים בספיגת הסידן לגוף ומוצרי חלב מספקים קרוב ל-70% מהסידן בתזונה המערבית,
יתר הסידן מגיע בעיקר מירקות עליים, פירות יבשים, טחינה ומוצרי סויה.
במחקרים היום מדברים על חשיבות הסידן במניעת מחלות כרוניות כמו סכרת, לחץ דם גבוה , וסרטן וכן שהוא עוזר במניעת אוסטיאופורוזיס ומה שמעניין לאחרונה- סידן עוזר לירידה במשקל!!
סידן הוא לא המינרל החשוב ביותר בגוף, אבל הוא המינרל לו אנו זקוקים בכמות הגדולה ביותר ליום, לפחות 1000 מ"ג ליום.
למה אנו זקוקים לסידן בגוף? הסידן חיוני לבנייה, חיזוק ושמירה של עצמות הגוף.
הוא ממלא תפקיד חשוב בקרישת הדם, במעבר נוזלים, בתפקוד תקין של הלב ומערכת העצבים, בהגנת השיניים מפני עששת ובמניעת לחץ דם וסרטן המעי הגס.
99% מהסידן נמצא בעצמות בגוף (כולל השיניים שהם בעצם עצם) והשאר בדם וברקמות אחרות.
בתקופת הגדילה, הריון, מאמץ גופני מוגבר, מתח נפשי והזעה מוגברת אנו זקוקים לכמויות גדולות יותר של סידן.
לאחרונה מצאו במחקרים שלסידן מהמזון תפקיד מרכזי בשמירה על חילוף החומרים בגוף. צריכה גבוהה של סידן (לא מתוסף) מדללת את תאי השומן בגוף (אדיפוציטים), ומעודדת את פירוק תאי השומן.
עליה בצריכת הסידן מ- 400 ל-1000 מ"ג ליום הביאה להפחתה של 8 ק"ג !!! ממשקל הגוף, בשנה!
איך מגיעים לצריכת 1000 מ"ג סידן ביום?
חצי קופסת גבינה (250 מ"ג) + יוגורט ביו (250) + כוס חלב מועשר בסידן (360 מ"ג) + כוס כרוב ירוק (200 מ"ג)
עדיף לחלק את כמות צריכת הסידן ליום למנות קטנות. דווקא כשאוכלים פחות יותר נספג!
רובנו לא צורכים מספיק סידן במהלך היום, וחבל.
גבינת ריקוטה 5% שומן מומלצת מאוד, היא גם טעימה, גם מכילה מעט אחוזי שומן וגם מכילה הכי הרבה סידן- כ-500!! מ"ג (פי 2 מכול גבינה אחרת) ל-100 גרם, אתם אוכלים 100 גרם (שזה בערך חצי קופסא) וכבר הגעתם למחצית מכמות הצריכה המומלצת שלכם ליום.
אגב, ילדים בגיל 4-9 צריכים 800 מ"ג סידן ובגיל – 9-18 , 1300 מ"ג סידן- זה גיל בו יש חלון הזדמנויות לבניית העצם.
מומלץ לבחור מוצרי חלב דלים בשומן- גבינות עד 5% שומן, יוגורטים עד 3% שומן וחלב עד 3% שומן, וכך חוסכים קלוריות רבות, שומן וכולסטרול, ומונעים עלייה במשקל ומחלות לב.
כשמכינים מנות לחג, לא מומלץ לטגן! עדיף לאכול מזון מבושל או אפוי בתנור.
מצורפים 2 מתכונים לחג-
פסטה מחיטה מלאה על בסיס שמנת 10% שומן, ערמונים, בטטה ושקדים
חג שמח!!
מעיין ואורי
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio