מאמרים

למה אנחנו אוכלים?

הדפסה

פורסם ביום שבת, פברואר 18, 2012

למה אנחנו אוכלים?

יום יום אנחנו ניצבים בפני ההחלטה כיצד להזין את גופנו? החלטה לא פשוטה, הדורשת חשיבה! התארגנות ותיכנון.

הרבה מאוד פעמים אנחנו לא משקעים חשיבה סביב האכילה, וחבל…

תזונה היא הגורם הסביבתי החזק ביותר המשפיע על בריאותנו.

אנחנו מה שאנחנו אוכלים! אנחנו אוכלים כדי לחיות ולא חיים כדי לאכול.

אין מזון אחד המספק לבדו את כל דרישות הגוף, ולכן חשוב לגוון מזונות במשך היום ובכל ארוחה.

כשחושבים על אוכל בריא- הכוונה לאכול אוכל כמה שיותר קרוב לצורה שקיבלנו אותו במתנה מהטבע, מלא בויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים.

חשוב לדאוג ולתכנן כך שאם אנחנו אוכלים משהו- שהוא יתן לנו משהו בחזרה…

חשוב מאוד להתרכז במה כן! אכלתי היום.

(ולא מה לא אכלתי, האוכל הוא לא האויב שלנו, להיפך…)

מומלץ לבחור את רוב המזונות מדגנים מלאים, ירקות ופירות (הרבה צומח), ולגוון בסוג ובצבע.

מומלץ להגביל את צריכת השומנים בכלל, והשומן מן החי בפרט, ולהתמקד בשומן מהצומח- שמן זית, קנולה, אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים, וגם אותו לצרוך עד  1-3 כפות ליום.

מומלץ להקפיד ולצרוך 2 מנות דג בשבוע (לא נסיכה), בכדי לקבל מספיק אומגה 3 בתזונה, המונעת מחלות לב וכלי דם, ומכילה מרכיב שמפחית דיכאון.

טיפים:

  • חשוב לא לוותר על ארוחת בוקר, ולהקפיד לאכול מסודר, הרבה פעמים במשך היום, כמות קטנה של אוכל (כל 3-4 שעות משהו קטן), כך שומרים על רמת אנרגיה זמינה לגוף, ולא מגיעים מורעבים לארוחה "ותוקפים".
  • הקפידו לשתות מים- לפחות 10 כוסות ביום, ולהימנע משתיה מתוקה, מוגזת וממיצים, גם טבעיים, המכילים הרבה סוכר וקלוריות.
  • איכלו שפע ירקות מכל הצבעים עם קליפה, כל ארוחה.
  • הקפידו לבדוק את הסימון התזונתי, מה וכמה אתם אוכלים.
  • מומלץ להימנע מטיגון, חמאה, מרגרינה (שומן צמחי מוקשה), ג'חנון, מלאווח, בורקס ומאכילת כמויות גדולות של סוכר ומלח.
  • תחשבו מה אתם אוכלים? תכננו את היום. מומלץ לאכול לאט סביב השולחן, וללעוס טוב את האוכל.

    "ויהיו מזונותיך תרופותיך"….

    הרבה בריאות

    מעיין שלוסר-וורצמן, דיאטנית קלינית B.Sc

    


    השאירו תגובה