פורסם ביום שבת, פברואר 18, 2012
יום יום אנחנו ניצבים בפני ההחלטה כיצד להזין את גופנו? החלטה לא פשוטה, הדורשת חשיבה! התארגנות ותיכנון.
הרבה מאוד פעמים אנחנו לא משקעים חשיבה סביב האכילה, וחבל…
תזונה היא הגורם הסביבתי החזק ביותר המשפיע על בריאותנו.
אנחנו מה שאנחנו אוכלים! אנחנו אוכלים כדי לחיות ולא חיים כדי לאכול.
אין מזון אחד המספק לבדו את כל דרישות הגוף, ולכן חשוב לגוון מזונות במשך היום ובכל ארוחה.
כשחושבים על אוכל בריא- הכוונה לאכול אוכל כמה שיותר קרוב לצורה שקיבלנו אותו במתנה מהטבע, מלא בויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים.
חשוב לדאוג ולתכנן כך שאם אנחנו אוכלים משהו- שהוא יתן לנו משהו בחזרה…
חשוב מאוד להתרכז במה כן! אכלתי היום.
(ולא מה לא אכלתי, האוכל הוא לא האויב שלנו, להיפך…)
מומלץ לבחור את רוב המזונות מדגנים מלאים, ירקות ופירות (הרבה צומח), ולגוון בסוג ובצבע.
מומלץ להגביל את צריכת השומנים בכלל, והשומן מן החי בפרט, ולהתמקד בשומן מהצומח- שמן זית, קנולה, אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים, וגם אותו לצרוך עד 1-3 כפות ליום.
מומלץ להקפיד ולצרוך 2 מנות דג בשבוע (לא נסיכה), בכדי לקבל מספיק אומגה 3 בתזונה, המונעת מחלות לב וכלי דם, ומכילה מרכיב שמפחית דיכאון.
טיפים:
"ויהיו מזונותיך תרופותיך"….
הרבה בריאות
מעיין שלוסר-וורצמן, דיאטנית קלינית B.Sc
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio