פורסם ביום שלישי, מרץ 13, 2012
בשיחה עם אחי היקר ירון, דיברנו על התפוח אדמה- מה זה העמילן הזה…? שכל כך נפוץ וזמין לנו, טעים אפוי בתנור או כפירה… אז מה יש בו שטוב לנו? האם יש בו משהו בכלל מעבר לעמילן? אז כן…
בתפוח אדמה הלבן והפשוט, יש שני אנטיאוקסידנטים- נוגדי חימצון חשובים- גלוטאתיון וחומצה אלפא-ליפואית.
הגוף מסוגל ליצר את נוגדי החימצון האלה, אבל לא תמיד בכמות מספיקה, בעיקר ככל שהשנים עוברות.
אנטיאוקסידנטים חזקים אלה מגנים על תאי הגוף מפני סרטן! הזדקנות ומחלות.
כמו כן שומרים על בריאות הכבד.
מחזקים את מערכת החיסון.
ומצמצמים דלקות כרוניות.
תפוח אדמה עשיר בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, מכיל חלבון ודל בשומן.
תפוח אדמה מכיל הרבה! אשלגן- מינרל המפחית את הסיכון ללחץ דם גבוה, מחלות לב ותורם לחוזק העצם.
בתפוח אדמה בינוני יש 160 קלוריות, 0.26 גרם שומן, 3.6 גרם חלבון, 36 גרם פחמימות, 3.6 גרם סיבים תזונתיים, 941 מ"ג אשלגן, 22 מ"ג ויטמין C, 47 מ"ג מגנזיום.
היית מאמינה היית מאמין, תפוח אדמה אינו משמין ,
תפוח אדמה - מזון מלא ושלם, ואם לא מטגנים אותו הוא דבר בריא מאוד!
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
תודה על המדע, הייתם לי לעזר,חיזקתם אותי, שוב תודה