מאמרים

אבטיח- המרענן של הקיץ

הדפסה

פורסם ביום שישי, יולי 20, 2012

אבטיח- המרענן של הקיץ

מלך פירות הקיץ הוא ללא ספק האבטיח. אין כמו לקחת פלח אבטיח אדום אדום ליד הים או מול המזגן עם קצת בולגרית 5% שומן.

אבל הרבה ובצדק חושבים שהוא בעייתי מכיוון שהוא מכיל הרבה מאוד סוכר.

האם יש בו גם בריאות בפרי הטעים הזה?

ובכן, הליקופן שבאבטיח, הפיגמנט האדום והיפה שלו, המצוי גם בעגבניה, הוא אנטיאוקסידנט (נוגד חימצון) חזק ממשפחת הקרוטנואידים.

ובכך, הוא ידוע כמפחית את הסיכון לחלות בסרטן, לגבי האבטיח- בעיקר את סרטן הערמונית (פרוסטטה) אצל גברים.

הליקופן מגן גם מפני מחלות לב.

שומר על בריאות העיניים ועוזר לשמור על תפקוד המוח.

ובנוסף, מגן על העור מנזקי השמש.

אבטיח באמת מכיל לא מעט סוכר, ולכן שוב, כמו כל דבר בתזונה העניין הוא שוב הכמות, ספל קוביות של אבטיח- פלח בעובי של 2 אצבעות- מכיל 46 קלוריות ו-11 גרם פחמימות (כמו פרוסת לחם),  0.2 גרם שומן, 0.9 גרם חלבון, 12 מ"ג ויטמין C, ולכן מתאים כארוחת ביניים, גם לסכרתיים. 3 פעמים ביום בין הארוחות ניתן לשלב כוס אבטיח.

אבטיח הוא בריא בריא, ולמי שאין סכרת או שומנים בדם, יכול לבחור את שלושת מנות הפרי שלו ביום כאבטיח ולאכול 3 ספלי אבטיח בבת אחת עם גבינה בולגרית, ובכך… אנו מכניסים אנטיאוקסידנטים לגוף, מונעים סרטן ומחלות לב ודוחים את ההזדקנות של הגוף.

מצרפת קישור ל-3 מתכוני אבטיח טעימים לקיץ.

קיץ נעים

לבריאות!




השאירו תגובה