מאמרים

אננס

הדפסה

פורסם ביום שישי, אוגוסט 10, 2012

א-נ-נ-ס!!

לאחרונה חזרתי עם משפחתי מטיול נהדר בארה"ב, ומבין כל הדברים הנהדרים שקרו שם, אין יום שעבר בלי אכילת אננס… שם הוא זמין בכל מקום, טרי, טעים ונהדר.

בארץ האננס הטרי זמין אבל מאוד יקר, אבל בואו נראה מה יש בו באננס שכל כך טוב עבורנו, ושווה את ההשקעה?

מקור השם אננס מהמילה "אננה" שמשמעותה פרי טוב. האננס הוא צמח טרופי, הגדל באזורי ברזיל, בוליביה ופרגוואי.

האננס מכיל רכיב הנקרא ברומלאין- אנזים המפרק חלבונים בגוף, ונמצא שהוא מטפל בסינוסיטיס, עוזר לתהליכי העיכול בגוף, עוזר בזמן צרבת ובעל פעילות אנטי דלקתית בגוף.

צריכת אננס בעת צריכת אנטיביוטיקה או טיפול כמותרפי, מגביר את יעילותן.

כמו כן האננס עשיר בויטמין C, העוזר לספיגת הברזל בגוף ומחזק את מערכת החיסון וריפוי פצעים.

בכוס אננס יש 82 קלוריות , מעט מאוד בשביל קינוח…  וכמה שהוא טעים.

אין מה להשוות בין אננס טרי לכזה מקופסא, אבל מה לעשות שבארץ רובנו צורכים את הקופסא.

אוכל מעובד ותעשייתי כמו קופסת שימורים תמיד פחות מומלץ מהדבר האמיתי, אבל לפעמים עדיף לצרוך ככה מאשר בכלל לא…

מצרפת לכם מתכון של עוגת גזר של קרין גורן לשבת עם אננס וקוקוס, במקום כוס אננס מקופסא, אפשר ומומלץ להוסיף כוס אננס טרי.

שבת שלום



תגובות שהושארו

  1. מאת אברהם לוי:

    מה האינקס הגלימקי



השאירו תגובה