מאמרים

סימון תזונתי

הדפסה

פורסם ביום שבת, מרץ 16, 2013

סימון תזונתי

האם אתם מסתכלים על הסימון התזונתי? מה הוא אומר לנו?

רבים מאיתנו קונים בסופר מה שאנחנו רגילים ומה שאנחנו חושבים שבריא עבורנו, ולא מסתכלים על מה שרשום באמת על המוצר.

וחבל…. אפשר לגלות הרבה ממה שרשום ולעשות הרבה בשביל הבריאות שלנו.

אז מה יש שם בסימון התזונתי?

טבלת הקלוריות והערכים התזונתיים? –  כשרשום כמה פחמימות, חלבון, שומן וכו', זה חשוב ומעניין אבל לטעמי פחות…. אני לא מאמינה בחישובי קלוריות וגם לא להתעסק עם כמה שומן וכו'- אוכל שמן ומטוגן ועם הרבה סוכר לא מומלץ לבריאות ולא צריך סימון בשביל להבין מה זה האוכל הזה….

הטבלה הזאת חשובה לדעתי בעיקר עבור סכרתיים שחייבים לדעת כמה פחמימות הם צורכים בארוחה (כ-30 גרם) או בארוחת ביניים (כ-15 גרם), או עבור אנשים שחשוב שלא יאכלו הרבה מלח- נתרן ויבדקו שאין הרבה נתרן במוצר.

אז מה כן חשוב בסימון התזונתי?

המרכיבים שלו!!

על כל מוצר חייבים לפרט את המרכיבים שממנו המוצר מורכב. ועל זה חשוב להסתכל! מאוד ממליצה לכם להתחיל להסתכל-

מספר כללים חשובים:

ברשימת המרכיבים- מה שרשום ראשון זה מה שיש הכי הרבה במוצר, וככל שיורדים פחות!

  • אם המרכיב הראשון הוא סוכר- התרחקו מהמוצר!
  • אם ברשימת המרכיבים מופיע, ולא משנה באיזה מיקום-  שומן צמחי או שומן צמחי מוקשה- זה אומר שהמוצר מכיל מרגרינה- התרחקו ממנו!
  • אותו עניין לגבי שמן דקלים- שהוא ממש לא בריא ונמצא בלא מעט מוצרי בריאות כמו חלבה. התרחקו מהמוצר!
  • באופן כללי, ככלל- מוצר שמכיל הרבה מרכיבים- סימן לא טוב!!
  • ככל שיש פחות מרכיבים במוצר- המוצר יותר קרוב לצורתו המקורית, כמו שהטבע יצר אותו והתכוון שנאכל אותו, וזה טוב עבורנו!

דוגמא לסימון מרכיבים טוב-מינימום מרכיבים כמו שיש בשיבולת שועל או בתמרים לדוגמא (שלא הוסיפו להם סוכר= סירופ גלוקוזה או סירופ תירס… )

דוגמא לסימון מרכיביםלא טוב- המרכיבים הראשונים הם סוכר ושומן צמחי- כלומר סוכר ומרגרינה שמעורבב, ואת זה אנחנו נותנים לילדים שלנו לאכול-

או יוגורט, שהרכיב הראשון שלו הוא סוכר-

כמובן שהאידאלי זה לאכול מוצר טבעי, לא מעובד או תעשייתי, או להכין ולבשל לבד בבית.

עוגיות או  לחם נניח, אנחנו יודעים בדיוק מה הכנסנו ובאיזה כמות הכנסנו אותם – קמח  מלא, סוכר ללא מרגרינה, איזה סוג של שומן הכנסנו ובאיזה כמות, וגם שלא הכנסנו חומרי תפיחה, חומרים משמרים וצבעי מאכל.

אבל במציאות שלנו היום לא תמיד יש לנו זמן…

מצורף קישור לרשימת חומרים משמרים וצבעי מאכל שמתחבאים לנו ברשימת המרכיבים, בידקו במרכיבים, ואם הם מופיעים, השתדלו להתרחק מהם- לחץ כאן

יש הרבה חומרים שמעודדים היפראקטיביות והפרעות קשב אצל ילדים, (הסתכלו בקישור של הרשימה שצרפתי) , הם מופיעים הרבה פעמים בקורנפלקסים למינהם, ואם הם מופיעים על גבי רשימת המרכיבים, השתדלו להתרחק מהם.

מצרפת לכם מתכונים מהאתר שלי, קלים יחסית, שניתן להכין לבד, ומכילים מרכיבים בריאים בלבד:

גרנולה בייתית

עוגיות טחינה,שיבולת שועל וחמוציות

לחם בייתי מקמח מלא וכוסמין

או אם אין אופה לחם- לחמניות סובין וצימוקים

לסיכום- הסתכלו, בידקו,הגבירו את המודעות שלכם לגבי מה שאתם מכניסים לתוך הגוף שלכם, והוא יודה לכם בחזרה.

הרבה בריאות

מעיין




השאירו תגובה