פורסם ביום שבת, מרץ 16, 2013
האביב- זמן נהדר להתחדשות, ניקיון פנימי וחיצוני, מזג אויר נהדר, זמן טוב להתחיל בפעילות גופנית…
בשבוע החג המטרה היא לא להעלות במשקל, לא מדברים עכשיו על לחץ לרדת…
אבל עדין, חבל להרוס את מה שהשגנו עד עכשיו ובעזרת חשיבה ושינויים קטנים ניתן לשדרג כל מתכון ולהפחית את כמות השמן, והסוכר, ולהגביר את צריכת הירקות, שלמזלנו אינם חמץ
בארוחת החג לא חייבים לטעום מהכול…. גם ביום הזה מומלץ להפעיל חשיבה ותיכנון סביב האכילה.
כדאי להחליט מראש שאוכלים רק חצי מצה במשך כל הערב… חבל לבזבז עליה קלוריות.
קבוצת הפחמימות | קבוצת הפירות | ||
מצה- 160-140 קל' | ½ יחידה | יין מתוק | ¼ כוס (60 מ"ל) |
מצה קלה- 80-100 קל' | 1 יחידה | מיץ ענבים | ½ כוס (60 מ"ל) |
קמח מצה | 2 כפות | חרוסת-50 קל' | 2 כפות |
קניידלך בינוני-100 קל' | 1 בינוני-גדול | ||
קוגל תפו"א או מצות | ½ כוס+ מנת שומן | ||
לטקס- לביבה | 1 יחידה+ מנת שומן | ||
עוגית בוטנים/ אגוזים/ קוקוס-150-120 קל' | 1 יחידה+ 1-2 מנות שומן |
מספר עצות, נכונות לכל יום וגם ליום חג:
ארוחת בוקר-מצה קלה (או חצי מצה) או 3 פריכיות+2 כפות גבינה עד 5% שומן +ירק
ארוחת ביניים- גביע יוגורט 1.5% שומן
ארוחת צהרים- 2 מצות קלות (או מצה רגילה) או 5 פריכיות אורז +2 כפות גבינה 5% שומן + ירקות +כפית שמן זית
ארוחת ביניים- מנת פרי
ארוחת ערב (ליל סדר)-
½ מצה קלה או ¼ מצה
חסה, חצי ביצה קשה או רק את הלבן וכפית חרוסת (כוס יין)
קציצת דג גפילטפיש קטנה או פרוסת דג (רצוי אפוי ולא מטוגן)
מרק צח עם קנידלך אחת בינונית
¼ עוף או 100 גרם בשר בקר
תפו"א קטן או חצי כוס אורז מבושל או אפונה מבושלת
ירקות טריים, מבושלים
קינוח- גלידת פירות או לפתן פרי או סלט פירות
האופציה הפחות טובה | האופציה היותר טובה | ||
מצה | 160 קל' | ¼ מצה או ½ מצה קלה | 40 קל' |
מצה מטוגנת | 220 קל' | ||
2 כפות חרוסת | 140 קל' | להסתפק בכף אחת | 70 קל' |
2 כפות כבד קצוץ | 100 קל' | ||
ביצה | 90 קל' | רק הלבן | 15 קל' |
מרור | ללא קל' | מרור | ללא קל' |
כוס יין או מיץ ענבים | 120-150 קל' | מים, סודה או דיאט | 0 קל' |
מרק ו-2 קניידלך | 240 קל' | להסתפק בקניידלך אחד | 100 קל' |
גפילטעפיש | 180-200קל' | להסתפק בחצי | 70 קל' |
מנת בשר או עוף | 200 קל' | להימנע מטיגון | 200 קל' |
לטקס | 120 קל' | תפו"א אפוי או אורז | 70 קל' |
סלטים | 50 קל' | סלטים והרבה, ירק מבושל | 50 קל' |
עוגה של פסח | 250 קל' | להימנע | |
עוגיה של פסח | 100-150 קל' | להימנע | |
50 גר' פיצוחים | 320 קל' | סלט פירות | 100 קל' |
סה"כ | כ-2000 קל' | סה"כ | כ-700 קל' |
מתכונים
לחמניות 10-12
החומרים הדרושים:
1/3 כוס שמן
2 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
קורט אבקת אפיה
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
אופן ההכנה:
סלט פטרוזיליה – 3 מנות, 40 קלוריות למנה
החומרים הדרושים:
1 צרור פטרוזיליה טרייה
1 בצל בינוני קצוץ
3 כפיות שמן זית,
מיץ לימון לפי הטעם
אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
סלט ניסואז- 3 מנות, 40 קלוריות למנה
החומרים הדרושים:
1 חסה שטופה ומיובשת היטב
2 מלפפונים פרוסים
2 עגבניות חתוכות לפלחים
בצל בינוני פרוס לטבעות
300 גר' שעועית ירוקה או צהובה
120 גר' טונה משומרת במים, מסוננת, או טונה בשמן מסוננת
2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
2 תפו"א מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות.
הרוטב:
4 כפיות שמן זית
2 כפיות חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם ( אפשר להוסיף ½ כפית מיונז)
אופן ההכנה:
מטבל אבוקדו – 4 מנות
החומרים הדרושים:
1 אבוקדו בינוני
מיץ מחצי לימון
בצל קטן קצוץ דק
פלפל ירוק בינוני מנוקה מגרעינים וקצוץ
גמבה בינונית קצוצה
טיפות אחדות של טבסקו (לבחירה) או כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מועכים את האבוקדו עם מיץ הלימון, מוסיפים את הירקות ומתבלים בטבסקו, מלח ופלפל.
פשטידת תרד – 8 מנות, 125 קלוריות למנה (תבנית פיירקס בינונית)
החומרים הדרושים:
חבילת תרד מוקפא, מופשר וטחון ( 400 גר')
2 גביעי גבינה 5% (500 גר')
2 ביצים
שקית מרק נמס דל קלוריות
בצל מגורד
קורט פלפל שחור,אבקת שום
90 גר' גבינה צהובה
אופן ההכנה:
פשטידת הרועים
החומרים הדרושים:
בצל גדול
500 גרם בשר טחון ( בשר רזה)
4 תפו"א בינוניים
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
שום
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
אפשר לשלב בתפוחי האדמה כרובית מבושלת.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio