מאמרים

ט"ו בשבט

הדפסה

פורסם ביום שישי, ינואר 10, 2014

ט"ו בשבט חג לאילנות!

כיף שיש חג שמוקדש לצמחים, ולמתנות שהטבע נתן לנו.

פירות יבשים ואגוזים טבעיים, לא קלויים וללא מלח, הם תחליף נהדר ובריא כשרוצים משהו מתוק.

הרבה "מפחדים" מהם וחושבים שהם מכילים הרבה קלוריות וסוכר, אבל למעשה הם מכילים שפע בריאות- ויטמינים מינרלים, וסיבים תזונתייים, אם אוכלים מהם במידה!

מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים הם עוזרים לנו בעיכול ומונעים עצירות.

והאנטיאוקסידנטים שבהם יכולים לעזור לנו למנוע סכרת, מחלות לב וסרטן, אבל כמו כל דבר בתזונה, הכל עניין של כמות!

מומלץ לשלב 3 מנות פרי ביום, אך לפזר את שלושת המנות ולא לאכול אותן בבת אחת! ולשלב איתם 1-2 מנות אגוזים ביום, במסגרת התפריט היומי.

ובצורה כזאת, גם סכרתיים יכולים להנות בהם.

מה נחשב כמנה?

פירות יבשים:

כל מנה מכילה כ-60 קלוריות ו-15 גרם פחמימות

ניתן לשלב 3 מנות ביום במקום מנת פרי אחרת אך לפזר ולא לאכול את שלושת המנות בבת אחת:

הפרי: מנה:
שזיף מיובש 2 ביינוני
משמש מיובש 3 ביינוני
צימוקים 1 כף
תאנים יבשות 1
תמרים 2 קטנים
חמוציות 1 כף
חרוב 1 גדול

אגוזים:

כל מנה מכילה 45 קלוריות בממוצע, 5 גרם שומן

ניתן לשלב 2 מנות אגוז ביום, לא קלוי, טבעי, ללא מלח, במסגרת כמות השומן היומית המומלצת.

האגוז: מנה:
אגוזי אילסר (מח) 5 יחידות
אגוזי מלך 2 יחידות (4 חצאים)
בוטנים 8 יחידות
פיסטוק 20 יחידות
פקאן; 3 יחידות
שקדים 7 יחידות
גרעיני חמניה 120 יחידות (15 גר')
גרעיני דלעת 50 יחידות (10 גר')
גרעיני אבטיח 80 יחידות (10 גר')
אגוזי מקדמיה 3 יחידות

מתכון לעוגת פירות יבשים:

עוגת פירות יבשים שחותכים לעוגיות, כמו חטיפי אנרגיה מלאים כל טוב:
בקערה אחת מערבבים פירות יבשים ואגוזים שיש בבית- אני שמתי משמש, חמוציות, תאנים, אגוזי לוז וגרעיני חמניה. סה"כ ככוס וחצי.
בקערה שניה מערבבים 7 כפות סוכר, 5 כפות קמח שיפון, 3 כפות קמח מלא, 2 כפות קמח לבן וכוס שיבולת שועל, 2 כפיות אבקת אפיה ו3 ביצים
מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את הפירות היבשים ואופים כחצי שעה ב160 מעלות.
אחרי שמתקרר פורסים ושומרים בצנצנת.




השאירו תגובה