מאמרים

גהי Ghee

הדפסה

פורסם ביום שלישי, מאי 12, 2015

גהי Ghee

קצת מוזר שדיאטנית תכתוב על גהי.

בכל זאת מדובר על חמאה, אומנם חמאה מזוקקת, אבל חמאה, העשירה בשומן רווי וכולסטרול שעד לא מזמן נחשבה כגורמת לעליה ברמות הכולסטרול ומעלה שכיחות של טרשת עורקים ומחלות לב.

אך לאחרונה מתברר שחמאה לא כל כך רעה עבורנו, זה לא שאני ממליצה לאכול חמאה, בכל זאת מדובר בשומן והמון קלוריות, כל כפית שומן מכל סוג, גם חמאה, מכילה כמעט 50 קלוריות.

אבל בתוך צריכת השומן היומי ניתן בהחלט לשלב גהי.

שמעתי בעבר על הגהי והשימוש הנרחב בו בהודו ובמטבחים שונים,

פיזית הוא הגיע לבייתי ע"י הוריי שלאחרונה נחשפו לאיורוודה- הרפואה ההודית, שאם תחפשו באינטרנט תמצאו כתבות רבות לגבי היתרונות של הגהי- מאזנת, מחזקת את הגוף, מנקה את הכבד…

אני לא יודעת לגבי זה, לא ראיתי אף מחקר שממש בדק את זה, אבל כמו שאומרים, מיליארד הודים לא טועים :)

שומן לא מומלץ בכמות גדולה, לא משנה אם זה שמן זית, קנולה, קוקוס או חמאה, מדובר על  2-3 כפיות סה"כ ביום המומלצות לשימוש, בנוסף לשילוב שומן אחר מהצומח כמו טחינה, אגוזים ושקדים ואבוקדו.

התחלתי להשתמש בגהי לבישול חביתות, הוא מאוד יציב בטמפ' גבוהות ולא מתחמצן, וזה יתרון, כך הוא לא יוצר חומרים מסרטנים בזמן החימום שלו.

הכנתי לבת שלי חביתה איתו והיא שאלה אותי מיד- "אמא מה זה הריח הטוב הזה"? אין ספק שיש לו ריח טוב של בישול בחמאה שעד היום לא נכנסה אליינו הביתה.

אפשר להכין גהי בבית או פשוט לקנות אותו בחנויות טבע.

ניתן להחליף בו חמאה ומרגרינה בכל מתכון.

שווה לנסות.




השאירו תגובה