פורסם ביום ראשון, פברואר 21, 2016
כמה נכתב על החלב, בעד נגד, התקשורת מוצפת, וגם אנחנו, אנשי המקצוע, אני חייבת להודות נשארים לפעמים מבולבלים. ובכל זאת החלטתי לכתוב מה אני חושבת.
החלב זה משקה שהגוף שלנו יודע לעכל ומכיל פחמימות, חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים.
החלב הוא מקור לחלבון מלא, סידן, ויטמיני B (כולל ויטמין B12), אבץ, מגנזיום וויטמין A.
ישנה חשיבות לשילוב מוצרי חלב בתפריט, בעיקר בילדות, כדי לקבל מספיק חלבון, סידן וויטמינים.
אפשר להגיע לאותם ערכים תזונתיים גם ממזון מהצומח, אבל יותר קשה, גם מבחינת הכמות אותה יש לאכול וגם מבחינת הספיגה של הויטמינים והמינרלים מהצומח.
כמות הסידן שיש בכוס חלב יש בערך ב3 כוסות ברוקולי או חצי קופסת סרדינים, 3 כוסות כרוב,ו 5.5 כוסות תרד.
קשה לי לראות ילד שיסכים לאכול 3 כוסות כרוב.
אפשר להיות טבעוני או צמחוני ולקבל את כל מה שהגוף צריך, אך חשוב לעשות את זה חכם ונכון עם ליווי איש מקצוע- דיאטנית.
אני אישית כן ממליצה לשלב מוצרי חלב בבוקר ובערב: גבינה עד 5% שומן, יוגורט ביו עד 3% שומן או כוס חלב, ישנם לא מעט מחקרים שמראים שמוצרי חלב חשובים ותורמים למניעה וטיפול ביתר לחץ דם, לבריאות הלב ומניעת סכרת, לבריאות השיניים, לבריאות העצם, למניעת סרטן המעי הגס, ואפילו עוזרים לטובת הירידה במשקל ושמירה על משקל בריא.
תמיד השאלה שעולה היא באמת מי מממן את המחקרים האלה, וכמו כל דבר אחר בתזונה, לא מומלץ להגזים גם עם צריכת החלב, אך בעיניי גם הקיצוניות כמו להימנע מהם לחלוטין לא נכונה.
מגיל 9 שנים ומעלה מומלץ לצרוך 3 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום.
חלב, זה לא האויב הכי גדול של בני האדם, חבל לי שלא עושים כזה עניין בתקשורת מאכילת מלאווח, בורקס או ג'חנון שהם ללא ספק הרבה יותר מזיקים עבורנו- בצק מעורבב עם שומן , בדר"כ מרגרינה, שכל כך מזיקה לנו בריאותית.
אני מכירה טבעוניים שאוכלים מלאווח לארוחת ערב, ואין ספק שעושים לעצמם נזק בריאותי גדול יותר מאכילת פרוסת לחם + גבינה או יוגורט + גרנולה וקורנפלקס + חלב.
לגבי העניין המוסרי, אין ספק שזה נורא ואכזרי ממש ההפרדה בין האמא לעגל שלה.
אנחנו בני האדם, לצערי, מתעללים לא רק בחיות, גם בבני אדם אחרים ובעיקר בעצמנו.
מאחלת לנו אהבת חינם, אהבה עצמית ובריאות.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio