פורסם ביום ראשון, נובמבר 1, 2009
סוכרת היא מחלה בה רמות הסוכר בדם אינם מאוזנות.
זאת בעצם מחלה לא כל כך מורגשת, הסימפטומים הם צימאון רב, השתנה מרובה, אבל לעיתים קרובות לא מרגישים את הסוכר הגבוה.
אם לא תופסים אותה בזמן, הסכרת הרסנית מאוד, ויכולה להביא למצבים בלתי הפיכים.
אצל אדם בריא רמת הסוכר בצום היא בין 70-100 מ"ג/ד"ל. סכרתי מאובחן כשרמת הסוכר שלו בצום גבוהה מ-126 מ"ג/ד"ל. הבדיקה הנוספת לאבחן סכרת היא המוגלובין מסוכר- HA1C, הבודקת את רמת הסוכר בדם ממוצעת באחוזים למשך שלושה חודשים, רמה תקינה הינה 4-5.7, ערכים מעל מוגדרים כסוכר גבוה.
הסוכרת נגרמת בשל שיבוש בפעילות ההורמון אינסולין המופרש מהלבלב. האינסולין מאפשר לסוכר לעבור מן הדם לתאים, כדי שהגוף ינצל את הסוכר ויפיק ממנו אנרגיה. במידה והאינסולין חסר או שהגוף אינו יכול להשתמש בו, רמת הסוכר בדם עולה (סכרת).
ישנם סוגים שונים של סכרת, כולם מתאפיינים ברמה גבוהה מן הרגיל של סוכר בדם.
סוכר גבוה בדם הוא כמו "רעל", שמתחיל לפגוע בכלי הדם בגוף ועלול לגרום להתקפי לב ואירועים מוחיים. פגיעה בכלי דם קטנים בגוף בעקבות הסוכרת מביא לנזק באברים פנימיים כגון כליות,עיניים ומערכת העצבים. אין איבר בגוף שהסכרת פוסחת עליו מכיוון שהסוכר זורם בכלי הדם לאורך כל הגוף.
שמירה על רמת סוכר תקינה תמנע או תדחה את סיבוכי הסכרת- קטיעת רגלים, עיוורון, כשל כלייתי – עד דיאליזה וגם אין אונות.
הנטייה הטבעית לחשוב שמכיוון שרמת הסוכר בדם גבוהה, יש להימנע מצריכת סוכר (פחמימות פשוטות). מסוכר כדאי להימנע אבל בערך חצי מכמות הקלוריות שאנו צורכים ביום צריך להיות מפחמימות (פחמימות מורכבות), הם האנרגיה שתאי הגוף שלנו צריכים יום יום, השאלה היא איזה פחמימות בדיוק מומלצות? כמה פחמימות, מתי ואיך עליינו לשלב אותן בתפריט?
יש מספר סוגים של סכרת:
סכרת סוג 1, בה הגוף, הלבלב לא מייצר אינסולין ויש להזריק אינסולין לכל החיים.
סכרת סוג 2, בה הגוף מייצר אינסולין, אך ישנה "תנגודת לאינסולין" הגוף לא מגיב לאינסולין שמופרש על ידי הלבלב ומסתובבים גם עם רמות גבוהות של סוכר וגם עם רמות גבוהות של אינסולין.
התנגודת לאינסולין קשורה לתסמונת המטבולית, ובדר"כ קשורה לאורח חיים לא בריא, השמנה רבה, חוסר בפעילות גופנית.
במחקרים נמצא שירידה במשקל, אפילו של 5-10% משפרת את התנגודת לאינסולין, והסוכר מתאזן.
אי אפשר לרפא סכרת, זאת מחלה כרונית, אבל אפשר בהחלט לאזן את רמות הסוכר, על ידי ירידה במשקל, ושילוב פעילות גופנית.
תזונה נכונה ופעילות גופנית זה המפתח באיזון סכרת מסוג 2!
פחמימות בעצם הופכות בגוף לסוכר, וכדי להתאזן חשוב להבין- איפה יש פחמימות, באיזה אוכל, באיזה כמות, וכיצד לפזר את הפחמימות על פני היום.
אני מאמינה שכל אדם יכול לאזן את עצמו, על ידי קבלת הדרכה נכונה ולקיחת אחריות!
אין סיבה להזריק עוד ועוד אינסולין, להגיע לרופא עם ניטור סוכר של 300-200, להוסיף עוד כדור, לשבת מול הרופא חסרי אונים ולא להבין מה אתם עושים לא נכון.
אשמח לכוון אותכם, וביחד נתאזן.
בריאות
מעיין
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
מעיין אשמח אם תצרי קשר איתי הטל:0546783299
גילה סלב (גננת גן שושן)
תודה