פורסם ביום שבת, ינואר 16, 2010
העגבניה שייכת למשפחת הסולניים, ויש רבים הנמנעים ממנה עקב החמיצות שבה. אך כמה טוב יש בה…. המון!
בעגבניה אחת (כ-120 גרם) יש שפע של בריאות ב-22 קלוריות!
מחקרים שפורסמו מטעם המכון הלאומי לסרטן בארה"ב הראו, כי צריכה של 10 מנות עגבניות ומוצרי עגבניות בשבוע (כ-1.5 מנות ליום) תרמה להפחתת הסיכון לסרטן.
מה יש בה?
ליקופן!- הליקופן הוא פגמנט אדום המקנה לירקות ולפירות את צבען האדום.
הוא למעשה אנטיאוקסידנט וככזה מפחית את הסיכון למחלות לב, שבץ, עיוורון וסוגי סרטן מסויימים.
במחקרים מצאו קשר חזק בין צריכת עגבניות וליקופן לבין הגנה מסרטן הערמונית, הריאות והקיבה.
הליקופן נמצא במגוון פירות וירקות אדומים כמו: אבטיח,פפאיה, אשכולית אדומה. אך המקור העיקרי לליקופן בתזונתנו הוא העגבניות ומוצריהן.
ככל שהעגבניה אדומה יותר כך יש בה יותר ליקופן (המקנה לה את הצבע האדום).
בישול העגבניה מעלה את הזמינות של הליקופן לגוף ואת שיעור ספיגתו- ולכן מומלץ לאכול עגבניות מבושלות ומוצרי עגבניות, נוסף על עגבניות טריות.
הליקופן אינו מסיס במים, מסיס בשומן, ולכן, מומלץ להוסיף כפית שמן, כמו שמן זית לעגבניות בכדי לעלות את זמינותו לגוף.
העגבניה עשירה יחסית בויטמין C (16 מ"ג), ויטמין K (10 מק"ג), בטא קרוטן (50 מק"ג), אשלגן (290 מ"ג) וסיבים תזונתיים (1.5 גר').
יש חולי סכרת רבים הנמנעים מצריכת עגבניות, מהחשש שיש בה הרבה סוכר.
אך, בעגבניה בינונית יש 5 גרם פחמימות- לא כמות גדולה מאוד של סוכר, ואין צורך להימנע מצריכת עגבניות! להיפך! יש להקפיד ולצרוך עגבניות יום יום כחלק מתפריט מאוזן, העשירות באנטיאוקסידנטים, ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים- המגנים על הגוף מפני מחלות לב, סרטן, שומרות על בריאות העין, ותפקוד המוח.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
האם העגנייב מעניינת יעשהו?לא אבל אחנו עושות עבודה האם אץם יודעים מנה מעכב את העגנייב מהלהיןות עגבנייה בעצם?