פורסם ביום שני, פברואר 22, 2010
מלך הבריאות! מחקרים מצביעים שוב ושוב על כוחו להילחם ביעילות במחלות.
ביותר מ-200 מחקרים בבני אדם, חזר הגזר והופיע בעקביות כאחד המזונות החשובים ביותר למלחמה בסרטן.
גזר מכיל הרבה בטא קרוטן- פיגמנט צהוב כתום, השייך למשפחה גדולה של קרוטנואידים האחראים לצבעם הצהוב, כתום, אדום של ירקות ופירות רבים.
כיום מוכרים 600 קרטנויאידים התורמים להפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ, מחלות סרטן ועיוורון.
הם נחשבים כאנטיאוקסידנטים, המאטים תהליכי הזדקנות, מפחיתים סיבוכי סכרת, ומשפרים את תפקוד הריאות.
בטא קרוטן הוא הידוע מבין הקרוטנואידים ומשמש גם כמקור עיקרי לויטמין A החיוני לראייה, לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, לגדילה תקינה, שמירה על בריאות העור והפחתת הסיכון לסרטן.
נמצא כי צריכה של 2 גזרים גדולים ליום למשך שבוע, הפחיתה את רמות הכולסטרול בדם ב-11% עוד נמצא, כי צריכת גזר מוגברת תורמת להפחתת הסיכון לשבץ.
בגזר בינוני (כ-60 גרם) יש 25 קלוריות, 6 גרם פחמימה, 0.15 גרם שומן ו-0.16 גרם חלבון.
2 גרם סיבים תזןנתיים,ו- 367 מק"ג בטא קרוטן.
הגזר מכיל שלל עשיר ומגוון של ויטמינים, קרוטנואידים ופיטוכימיקלים נוספים.
מחקרים רבים מוכיחים את תרומתו כלוחם חזק במגוון מחלות. לכן, מומלץ לשמור לו מקום של כבוד בתפריט ולשלב אותו בו באופן יומיומי.
טיפ לטיגון בריא יותר- בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר. כך נשמור על איכות השמן. הגזר עשיר בנוגדי חימצון כגון בטא קרוטן, המנטרלים את הרדיקלים החופשיים המחמצנים הנוצרים במהלך הטיגון, כך השמן הנספג למזון בריא יותר.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio