פורסם ביום שישי, יולי 23, 2010
קטניות הם למעשה מזון על, סופרפוד, מכילים ערך תזונתי גבוה מאוד. כאשר מנביטים אותם,
בתהליך ההנבטה ההשריה במים מוציאים את הקטניה מתרדמת וכך החלבון, הויטמינים והמינרלים שבקטניה ,מתעכלים בגוף בקלות יחסית.
וכל הויטמינים, המינרלים והאנזימים בנבט הופכים לזמינים יותר לגוף.
לאחר כ-3 ימים של תהליך ההנבטה מוכפלת כמות הויטמינים והמינרלים בנבט.
ההנבטה גם מפחיתה את הגזים שנגרמים הרבה פעמים כתוצאה מאכילת קטניות.
ההנבטה בבית פשוטה וקלה. תהליך יפה לראות, שניתן לשתף בו גם את הילדים.
רצוי להנביט באיזור חשוך ומוצל, חשיפה לאור מגבירה את המרירות. חום מאיץ את תהליך ההנבטה (אילת זה איזור נהדר להנביט בו….)
טמפ' אידאלית להנבטה היא 13-21 נעלות.
לאחר תהליך ההנבטה, ניתן לשמור את הנבטים במקרר כשבוע.
אפשר להנביט כל קטניה. פולי אזוקי ומש הן קטניות טובות להנבטה.
משרים את הקטניות בקערה עם מים כ-24 שעות.
מסננים ושוטפים היטב.
מכניסים לצנצנת, ומכסים בבד.
משאירים במקום חשוך ויבש.
אחרי 12 שעות, מומלץ לשטוף שוב את הזרעים במסננת, ולהחזיר להנבטה, הקטניות חייבות להיות לחות כול הזמן.
כבר אחרי 24 שעות ניתן לראות את הנבט יוצא.
זה סלט שהכנתי מהנבטים שהונבטו בבית- טעים טעים
מוסיפים לנבטים לקט חסה, גמבה, מלפפון, עגבניה, אבוקדו, לימון סחוט- בריאות
סרטון של טליה לוין שמסביר כמה קל להנביט- בקישור
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio