פורסם ביום חמישי, ספטמבר 23, 2010
גם אני מאוד אוהבת מוסקה, החצילים, המרקם הגבינתי, פה מצאתי מתכון נהדר, שיניתי אותו קצת…. על כול המתכון יש 3 כפות שמן זית.
המתכון יחסית לא פשוט לשאר המתכונים אבל שווה את ההשקעה:
למוסקה:
פורסים 2 חצילים גדולים לאורכם, פרוסות של חצי ס"מ
קולים אותם על מחבת פסים ומפזרים מעל מלח ופלפל, עד אשר הם נצרבים בפסים מהמחבת.
בינתיים מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, ומטגנים בצל קצוץ דק ו-2 שיני שום קצוצות (ממליצה לכם להישתמש בקוצץ ירקות) כ-3 דקות, עד הזהבה.
מוסיפים בשר טחון רזה- הודו נקבה או בקר רזה או חצי חצי- כ-500 גרם.
מבשלים עד שהבשר משחים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
פורסים 3 עגבניות חיות פרוסות דקות.
ואז מתחילים בסידור המוסקה-
בתבנית מתאימה מניחים שכבה של חצילים קלויים, עליה את הבשר ומעל פרוסות עגבניה וסוגרים עם עוד שכבת חצילים קלויים.
ואז מגיע הקרם שסוגר את הכול- להכנת הקרם-
מכניסים לתנור חם 2 פלפלים אדומים כ-5 דקות.
מוציאים ומכניסים לקערה וסוגרים- אוטמים ל-15 דקות. לאחר מכן יהיה קל לקלוף את הפלפלים הקלויים ולהוציא את הגרעינים.
שמים במעבד מזון-
100 גרם טופו, כף שמן זית וכף לימון ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת משחה אחידה, מוסיפים את הפלפלים הקלוייםו-2 כפות אורגנו קצוץ מיובש.
וזהו, מערבלים עוד 5 דקות.
מורחים על המוסקה ומכניסים לתנור 160 מעלות לכ-30 דקות.
יוצא מדהים!
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio