מנות עיקריות

מוסקה בריאה

הדפסה

פורסם ביום חמישי, ספטמבר 23, 2010

מוסקה בריאה

גם אני מאוד אוהבת מוסקה, החצילים, המרקם הגבינתי, פה מצאתי מתכון נהדר, שיניתי אותו קצת…. על כול המתכון יש 3 כפות שמן זית.

המתכון יחסית לא פשוט לשאר המתכונים אבל שווה את ההשקעה:

למוסקה:

פורסים 2 חצילים גדולים לאורכם, פרוסות של חצי ס"מ

קולים אותם על מחבת פסים ומפזרים מעל מלח ופלפל, עד אשר הם נצרבים בפסים מהמחבת.

בינתיים מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, ומטגנים בצל קצוץ דק ו-2 שיני שום קצוצות (ממליצה לכם להישתמש בקוצץ ירקות) כ-3 דקות, עד הזהבה.

מוסיפים בשר טחון רזה- הודו נקבה או בקר רזה או חצי חצי- כ-500 גרם.

מבשלים עד שהבשר משחים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

פורסים 3 עגבניות חיות פרוסות דקות.

ואז מתחילים בסידור המוסקה-

בתבנית מתאימה מניחים שכבה של חצילים קלויים, עליה את הבשר ומעל פרוסות עגבניה וסוגרים עם עוד שכבת חצילים קלויים.

ואז מגיע הקרם שסוגר את הכול- להכנת הקרם-

מכניסים לתנור חם 2 פלפלים אדומים כ-5 דקות.

מוציאים ומכניסים לקערה וסוגרים- אוטמים ל-15 דקות. לאחר מכן יהיה קל לקלוף את הפלפלים הקלויים ולהוציא את הגרעינים.

שמים במעבד מזון-

100 גרם טופו, כף שמן זית וכף לימון ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת משחה אחידה, מוסיפים את הפלפלים הקלוייםו-2 כפות אורגנו קצוץ מיובש.

וזהו, מערבלים עוד 5 דקות.

מורחים על המוסקה ומכניסים לתנור 160 מעלות לכ-30 דקות.

יוצא מדהים!



Comments are closed.