מנות עיקריות

פסטה מחיטה מלאה עם שמנת 10% שומן, בטטה, ערמונים ושקדים

הדפסה

פורסם ביום שבת, מאי 21, 2011

פסטה מלאה ברוטב שמנת, ערמונים ובטטה- המלצת השף:

המרכיבים:

2 כפיות שמן זית

כף וחצי בצל

כף ערמונים

שן שום קצוצה

עלה בזיליקום

3 כפות בטטה

3/4 מיכל שמנת 10% שומן

200 גרם פסטה מבושלת מחיטה מלאה

כף שקדים פרוסים קלויים ללא שמן

כפית אגוז מוסקט מגורד

כף גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מבשלים 200 גרם  פסטה מחיטה מלאה

במחבת מחממים 2 כפיות שמן זית, כשחם מוסיפים את המרכיבים- כף וחצי בצל, שן שום קצוצה, כף ערמונים, עלה בזיליקום, 3 בטטות, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מוסיפים אגוז מוסקט

מערבבים עם הפסטה מפזרים מעל גבינת פרמזן.

 

בזה שהשתמשנו בשמנת 10% שומן במקום 32% שומן חסכנו פי 10 קלוריות בפסטה!!! מיכל שמנת 32% מכיל כ-1000 קלוריות ומיכל כזה כ-110 קלוריות!!

וכמובן חיסכון ענק בבריאות- הרבה פחות שומן וכולסטרול.

הבטטה הערמונים שמן הזית והשום, בריאים מאוד, ועוזרים להוריד כולסטרול ולמנוע מחלות לב.

טעים ובריא!!




השאירו תגובה