מתכוני בריאות

עוגת גבינה אפויה

הדפסה

פורסם ביום שני, יוני 6, 2011

עוגת גבינה אפויה בריאה

מרכיבים:

בסיס העוגה-

כוס אגוזי מלך

2 תמר  מג'הול

כף דבש

מערבבים הכול בבלנדר לעיסה אחידה ומשטחים על תבנית אפויה עגולה

לבלילה:

חצי קילו (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן

3 כפות  פודינג וניל

גרידת חצי תפוז

גרידת חצי לימון

כף וחצי קורנפלור

4 כפות סוכר חום

2 ביצים

מערבבים הכול יחד ויוצקים לתוך התבנית

אופים בחום 125 מעלות 20 דקות

פותחים את התנור ל-2 שניות שיצא החום וסוגרים בחזרה ואופים עוד 20 דקות באותה טמפ'.

מוציאים ומצננים.

אפשר להוסיף שכבה מעל, אחרי שהעוגה מתקררת של גביע אשל אחד + כף אבקת סוכר + כף פודינג וניל- מערבבים טוב, לקבלת מרקם של קרם ושמים על העוגה.

מקררים כשעה במקרר לפני ההגשה.

תהנו!

חג שמח :)



תגובות שהושארו

  1. מאת שקד:

    שלום!
    אני "חדש" בתחום הבריאות קראתי במספר מקומות שכיום אין בכלל הבדל בין סוכר חום לבין סוכר לבן ורגיל שאנו משתמשים בו ביום יום… האים זה נכון גם לגביי הטעם בעוגות? לא ניסיתי וחבל לי להרוס :-\

  2. מאת מעיין שלוסר:

    שלום שקד!
    ברוך הבא לתחום הבריאות :)
    באמת אין סיבה מיוחדת להשתמש בסוכר חום, חבל להשקיע בו הרבה כסף, מומלץ לא להוסיף הרבה סוכר לאוכל בכל מקרה, גם את החום.
    אתה יכול להוסיף לעוגה גם 4 כפות סוכר לבן
    שפע בריאות
    מעיין

  3. מאת נטלי:

    הכנתי את העוגה, רק שבמקום הקורנפלור שלא היה לי שמתי קמח תופח, והחזקתי אותה בתנור עוד חצי שעה ליתר ביטחון….
    יצא מעולה!
    תודה רבה על המתכון :)



השאירו תגובה