פורסם ביום חמישי, דצמבר 6, 2012
צ'ופר נוסף שלהן- הן עשירות בסידן
זה בעצם מאפינס ממולא בריבה, אבל יכול להיחשב כסופגניה לכבוד חנוכה… והחלטתי להכין אותו עם יהל שלי.
מתכון כל כך פשוט להכנה, נהדר להכנה עם הילדים.
כמעט ואין בו שומן, כמו שיש בסופגניות רגילות והוא טעים ממש! עבר את מבחן אורי והילדים
המתכון:
מערבבים בקערה יחד:
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
רבע כוס שמן
1 כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל אמיתית
וזהו….
מערבבים הכל לבלילה אחידה.
בתוך תבנית של מאפינס שמים בלילה בכל 3/4 חור, מוסיפים מעל הבלילה את המלית לבחירה- אנחנו שמנו ריבת תות, ניתן לשים גם ריבה בטעם אחר, או שוקולד או תערובת של טחינה גולמית עם סילאן או דבש.
וזהו…
מוסיפים מעל עוד בלילה כדי לכסות.
אופים בתנור בחום בינוני 30 דקות עד שמזהיב.
מוציאים ומניחים להתקרר לפני שמוציאים מתבנית הסיליקון.
ואז אפשר או להשאיר ככה.
או למרוח מעל חמאה מומסת, אני העדפתי למרוח מעל קצת שמן קוקוס שהוא בריא יותר ואז לגלגל בסוכר מעורב בקינמון.
או לפזר מעל אבקת סוכר.
כל האופציות טעימות וטובות!
כל סופגניה מכילה כ-220 קלוריות, לא מעט, אבל בערך חצי מסופגניה רגילה, ו-85 מ"ג סידן.
המתכון מתאים לכל מי שרוצה להרגיש קרוב למנהגי החג ולאכול סופגניה, אבל בריאותו חשובה לו.
השנה הכנתי אותן עם קופסת גבינת קוטג' 5% במקום ו-3 ביצים במקום 4 ויצא יאמי.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
That's an expert answer to an intsereting question