מרקים

מרק עדשים כתומות

הדפסה

פורסם ביום חמישי, ינואר 31, 2013

מרק עדשים כתומות:

מרק נהדר לתקופה הזאת, העדשים הכתומות טעימות, עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל.

הן קלות לבישול ואינן דורשות השרייה מראש במים.

המרק פשוט להכנה, טעים וללא שימוש באבקת מרק :)

מרכיבים:

2 כוסות עדשים כתומות- שטופות ומסוננות

6 כפות שמן זית

4 גזרים חתוכים

מלח ופלפל שחור

בצל חצוי ופרוס לטבעות

מיץ מלימון אחד

איך מכינים?

מקפיצים את הגזר החתוך בסיר עם 2 כפות שמן זית מספר דקות עד שמתרכך, מוספים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות ומתפוררות.

אם סמיך מידי, מוסיפים מים רותחים.

על מחבת בצד מחממים 3 כפות שמן זית ומקפיצים בו את הבצל הפרוס, להזהבה ומוסיפים למרק.

מוסיפים את מיץ הלימון לסיר ומגישים.

שיהיה סוף שבוע חמים!





השאירו תגובה