פורסם ביום חמישי, פברואר 21, 2013
איזה כיף, פורים…
חיפשתי הרבה זמן מתכון כזה לאוזני המן.
החלפתי חצי מכמות הקמח בקמח תופח מלא, והחלפתי את 200 גרם החמאה בחצי כוס שמן קנולה וקיבלנו אוזני המן בריאים, גם עשירים יותר בסיבים תזונתיים, גם ללא שומן רווי או טרנס ואני מבטיחה שהם גם טעימים- עברנו את מבחן אורי
הם לא דיאטטים, בדר"כ באוזן המן יש 150 קלוריות, פה יש 130 לאחת, אבל עדין אפשר לשלב אחת כארוחת ביניים, בלי להרגיש רגשות אשם.
בכל אוזן יש 19 גרם פחמימות, ככה שגם אנשים עם סכרת יכולים להנות מהמתכון בתור ארוחת ביניים, במקום מנת פרי, למרות שהוא מכיל סוכר.
בכל הבלילה עצמה, כולל המלית יש כ-4000 קלוריות, אם תעשו את אוזני ההמן קטנות יותר, ויצאו לכם יותר אוזני המן, ההערך הקלורי של כל עוגיה ירד.
המתכון:
מכניסים לקערה:
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות קמח מלא תופח- לכן המתכון עשיר בסיבים תזונתיים
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי (120 מ"ל)
2 ביצים
חצי כוס סוכר (50 גרם)
מערבבים הכל לבצק אחיד שומרים במקרר כשעה.
המלית:
חצי כוס פרג טחון (50 גרם)
3 כפות סילאן
3 כפות דבש
מערבבים את חומרי המלית בקערה
לאחר כשעה במקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת כוס.
שמים חצי כפית מלית באמצע כל עיגול וסוגרים מ-3 הצדדים לאוזן, צובטים בפינות ליצירת אוזן המן.
מכניסים לתבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות.
אוזני ההמן פריכות לאחר הקירור.
חג שמח!!
מעיין
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio