מתכוני בריאות

אורז בסמטי עם פירות יבשים וזעפרן

הדפסה

פורסם ביום שישי, מרץ 15, 2013

אורז בסמטי עם פירות  יבשים וזעפרן

תוספת אורז טעימה להפליא, בריאה ומגוונת.

פעם ראשונה ב-35 שנותיי שאני נתקלת וקונה בחנות תבלינים את הזעפרן- אנטיאוקסידנט חזק!,  וזאת חוויה :)

החומרים למתכון:

כף שמן  קוקוס (או שמן קנולה)

בצל קצוץ

גזר חתוך לקוביות

תערובת של פירות  יבשים- 30 גרם אוכמניות מיובשות, 30 גרם חמוציות, 30 גרם צימוקים בהירים ו-30 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות.

כוס אורז בסמטי

3 שרוכי זעפרן

מלח ופלפל שחור

קינמון

להגשה: 30 גרם פיסטוק חלבי ו-25 גרם שבבי שקדים קלויים קצת על מחבת ללא שמן

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את הבצל והגזר להצהבה.

מוסיפים את תערובת הפירות היבשים

ומטגנים 5 דקות, מוסיפים את כוס האורז והזעפרן עם כוס וחצי מים רותחים, מוסיפים מלח, פלפל וקינמון.

מכסים ומבשלים כ-25 דקות. משאירים  מכוסה עוד 20 דקות.

מערבבים את האורז, מעבירים  לצלחת ומפזרים מעל את תערובת הפיסטוק והשקדים.

לבריאות!




השאירו תגובה