פורסם ביום שני, אוגוסט 12, 2013
עוגיות שוקולד צ'יפס הן פינוק אמיתי, ובדר"כ מכילות חמאה או מרגרינה…
זאת אופציה בריאה בהרבה, במקום חמאה השתמשתי בשמן קוקוס, ובמקום שוקולד צ'יפס בפולי קקאו שבורים, את שניהם ניתן לקנות בחנות טבע.
ניתן להשתמש בפחות שמן בגלל שמחליפים את החמאה בשמן קוקוס- במתכון המקורי היה 9 כפות חמאה ואני שמתי 6 כפות שמן קוקוס במקום.
פינוק טעים ובריא לקפה…
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה
6 כפות שמן קוקוס
כוס סוכר דמררה
2 כפות סוכר לבן
ביצה
כפית תמצית וניל איכותי
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
קורט מלח
1 וחצי כוסות פולי קקאו שבורים
מצננים במקרר חצי שעה
מוסיפים חצי כוס מים
וזהו- יוצרים כדורים מהעיסה, מניחים בתבנית אפיה ואופים כרבע שעה ב-160 מעלות.
טעים ובריא….
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
מתי מוסיפים את המים?? כמה עוגיות בערך יוצא??
שלום מיכל,
הוספתי את המים אחרי שהוצאתי מהמקרר וראיתי שהעיסה לא מספיק אחידה ודביקה…
אני עשיתי עוגיות יחסית גדולות, לא ספרתי כמה יצאו לי… אבל יוצאות הרבה! צנצנת גדולה, אפשר לעשות אותן גם יותר קטנות, איך שבא
הי מיכל, את המים הוספתי אחרי שהתערובת נחה במקרר, מכיוון שהעיסה נראתה לי יבשה מדי.
יוצאות הרבה עוגיות, תלוי בגודל שאת עושה, לי יצאו כ-20 גדולות.