מרקים

מרק מינסטרונה ללא פסטה

הדפסה

פורסם ביום שבת, אוקטובר 19, 2013

מרק מינסטרונה

איזה כיף שנהיה קריר יותר בערב, אפילו באילת… זמן מצויין להתחיל עם המרקים, יאמי.

מרק מינסטרונה הוא מרק מצויין!

גם שילוב נהדר לצמחוניים או למי שרוצה לקבל ארוחה מלאה- שילוב של פחמימה+ קטניה,

במקרה הזה תפוח אדמה ושעועית לבנה, שיוצרים יחד חלבון מלא.

מרק עשיר בסיבים תזונתיים.

ועשיר באנטיאוקסידנטים, כולל הרבה ליקופן, מכיוון שמכיל הרבה עגבניות.

וגם מרק ללא שימוש באבקת מרק!

במתכון הזה אפשר להוסיף כמובן גם פסטה, אבל לדעתי לא צריך… הוא טעים גם ככה. המתכון המקורי של שי-לי ליפא, עשיתי בו כמה שינויים…

המתכון:

מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, ומוסיפים:

בצל קצוץ גס

2 שיני שום קצוצים גם

גזר חתוך לקוביות

גבעול סלרי חתוך לקוביות

מאדים מספר דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.

מוסיפים:

תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

כוס שעועית לבנה קפואה מבושלת של סנפרוסט

1 קופסא קטנה רסק עגניות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס

רבע כוס בזיליקום קצוץ גס

ליטר מים

מוסיפים חופן מלח ים ופלפל שחור

מביאים לרתיחה

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה.

זהו… טעים טעים, ויחד עם פרוסת לחם טובה מחיטה מלאה וטחינה זאת ארוחה מושלמת.

לבריאות!





תגובות שהושארו

  1. מאת עדי:

    יכול להיות שבמרק מינסטרונה יש 2 כוסות שמן זית??
    זה נשמע לא הגיוני.
    תודה
    עדי

  2. מאת איריס:

    לא הגיוני 2 כוסות שמן זית. אנא תקני המתכון

  3. מאת מעיין שלוסר:

    תודה על ההערה, תוקן :)



השאירו תגובה