מתכוני בריאות

עוגת בננה

הדפסה

פורסם ביום שבת, ינואר 2, 2010

עוגה משפחתית שלנו, שתמיד מצליחה, במתכון המקורי יש חבילת חמאה וכוס סוכר. אני עשיתי לעוגה שיפוצים כדי שתהיה יותר בריאה, והיא עדין טעימה מאוד מאוד…

כול העיסה מכילה כ-1400 קלוריות, ואז תלוי לכמה פרוסות חותכים את העוגה- כ-12 פרוסות- יוצא כ-116 קק"ל כול אחת.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לוקחים 4 בננות בשלות ומועכים בעזרת מזלג למחית גסה, מכניסים לקערה.

מוסיפים ביצה, כוס קמח תופח (אפשר מלא אפשר גם לא), רבע כוס חלב, רבע כוס שמן קנולה, חצי כוס סוכר וקורט מלח.

מערבבים היטב, מומלץ שיהיו גושי בננות במחית, זה יוצא טעים.

מעבירים לתבנית אינגלישקייק ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מוציאים מהתנור….

משתדלים לא לגמור את העוגה תוך יום…



תגובות שהושארו

  1. מאת חיה וורצמן:

    אני מרגישה כאילו גדלתי על העוגה הזאת מעיין חח.. טעימה מ-א-ו-ד !



השאירו תגובה