פורסם ביום ראשון, מרץ 7, 2010
עוגה בקוטר 24
המרכיבים:
3 כוסות קמח
6 כפות גדושות אבקת קקאו משובחת
1 וחצי כוסות סוכר
1 כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן זית איכותי
2 כוסות מים קרים
לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר איכותי 70% מוצקי קקאו לפחות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
שמים בקערה גדולה את הקמח. מנפים עליו את אבקת הקקאו. מוסיפים סוכר, אבקת סודה לשתיה ומלח ומערבבים.
מוסיפים לקערה את החומץ, תמצית הוניל והשמן ומערבבים במטרפה. מוסיפים מים, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 24, מרופדת בנייר אפיה.
אופים 34-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. חשוב לא לאפות יותרמדי- העוגה צריכה להיות עשירה ועסיסית.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו ומערבבים לרוטב חלק ומבריק.
יוצקים על העוגה ומצפים אותה. נותנים לעוגה להתקרר.
תענוג….
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio