מנות ראשונות

קינואה

הדפסה

פורסם ביום חמישי, אוגוסט 26, 2010

קינואה

מקור הקינואה באזור הרי האנדים בדרום אמריקה, שם שימשה מקור מזון חשוב לילידים מזה 6000 שנים.

צמח הקינואה היה קדוש לבני האינקה, והם כינוי אותו "אם הדגן".

מבחינה תזונתית לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. היא עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות (חלבון איכותי מאוד עבור הצמחוניים).

הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום.

הקינואה אינה מכילה גלוטן! ולכן מתאימה לחולי צליאק.

השוואה בין 100 גרם קינואה, פסטה, עדשים ואורז מלא:

100 גרם קינואה

100 גרם עדשים

100 גרם פסטה

100 גרם אורז מלא

קלוריות

368

338

371

362

חלבון (גרם)

14.1

28

12

7.5

פחמימות (גרם)

64.2

57

75

76.1

סיבים תזונתיים (גרם)

7

30.5

0.2

3.4

שומנים (גרם)

6.1

0.96

1.58

2.68

מתוכם שומן רווי (גרם)

0.7

0.1

0.2

0.54

כולסטרול (מ"ג)

0

0

0

0

נתרן (מ"ג)

5

10

7

4

ברזל (מ"ג)

4.6

9

1.3

1.8

מתכון- סלט קינואה

רבים חושבים שקינואה זה דבר מסובך, אבל כמה שזה פשוט- לא צריך להשרות את הקינואה לפני הבישול, מבשלים אותה בסיר עם מים כמו שמבשלים פסטה.

מרתיחים מים ומבשלים את הקינואה כ-15 דקות, מסננים.

מעבירים לקערה, מוסיפים מיץ מלימון שלם, ואז תהיו יצירתיים- בצל ירוק קצוץ, בצל סגול, נענע, ניתן להוסיף עגבניה, חמוציות וצימוקים שהושרו דקה בכוס מים חמים, מה שבא… מוסיפים קצת מלח.

אפשר גם פשוט להכין כל סלט ירקות שאוהבים ולערבב את הקינואה בפנים.

פשוט פשוט טעים ובריא.




Comments are closed.