מנות ראשונות

לחם ביתי מקמח כוסמין וחמוציות

הדפסה

פורסם ביום חמישי, ספטמבר 23, 2010

לחם ביתי מקמח כוסמין וחמוציות

אופה לחם ביייתי, תענוג, יש לי אותו כבר שנתיים ואני מרוצה ממנו מאוד, אחד מכלי המטבח ששווה להשקיע בהם. היום כשלא ברור בדיוק מה מכניסים ללחם שלנו והאם הוא באמת מקמח מלא או לא, וגם מחירי הלחם המלא מרקיעים לשחקים, כדאי ואף מומלץ לאפות לחם בבית. וכמה שזה פשוט עם אופה לחם.

לי יש אופה לחם של חברת morphy richards, שעלה לי בזמנו כ-300 ש"ח (באילת), אבל זה נע סביב 350 ש"ח. ושווה להשקיע בזה.

אני משתמשת בו הרבה, ניתן להכין בו בצק לפיצה מחיטה מלאה, כמעט ללא שומן (אנחנו עושים את זה הרבה ויוצא נהדר) או לחמים שונים, או בצק ללחמניות. תענוג אמיתי כשכול הבית מתמלא בריח של המאפה.

הרבה פעמים אני מכניסה את כול המרכיבים לפני שאנחנו הולכים לישון לתוך האופה, ובבוקר אנחנו מתעוררים ללחם טעים וחם…

החיסרון היחיד זה שזה כול כך טעים שחותכים עוד פרוסה ועוד אחת ועוד אחת ודי…. לכן, מה שאני ממליצה זה לפרוס אותו אחרי שאכלנו 2 פרוסות, ולהקפיא!! ואז זה יכול להספיק לשבוע- כול פעם בבוקר נוציא פרוסה ונקלה אותה לטוסט עם אבוקדו או קוטג'+ פרוסת עגבניה או שנוציא אחת בלילה שתפשיר עד הבוקר.

הפעם הכנתי לחם מקמח כוסמין עם חמוציות:

מכניסים לכלי של אופה הלחם:

1.5 כוסות מים

4 כפות חלב

3 כפות שמן זית או קנולה

3 כפות סוכר

1.5 כפיות מלח

1 כפית קינמון

3.5 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני (ניתן לגוון עם סוגי קמחים שונים שנמצאים בסופר מחיטה מלאה, הקמח הזה קצת יקר -סביב 20 שקל, אך מספיק למספר כיכרות)

0.5 כוס קמח לבן

2 כפיות שמרים מהירי פעולה (אינסטנט)

כוס חמוציות (ניתן לגוון גם עם צימוקים)

וזהו- במכשיר שלי מכוונים על תוכנית 3, לחיטה מלאה, של 3 שעות וארבעים דקות.

יוצא מדהים.

האופה עושה הכול בשבילכם, רק צריך "לזרוק" את המרכיבים לתבנית, לשים על התוכנית המתאימה לפי חוברת ההדרכה, וזהו…

הוא לש, ממתין לתפיחה ואופה, יוצא טעים, עם הקשה מסביב והרך בפנים. תענוג…

המכשיר שלי גם עושה ריבות, אבל אף פעם לא ניסיתי.