פורסם ביום שבת, אוגוסט 25, 2012
להפתעתי הרבה אנשים לא אוכלים במיה…
לא יודעים איך להתעסק איתה, ויותר מזה, אפילו לא יודעים איך היא נראית.
הבמיה היא ירק ירוק וקטן- כמו קישוא קטן, ויחד עם רוטב עגבניות ואורז זה שילוב מנצח.
במיה עשירה מאוד מאוד בויטמינים, מינרלים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים, ונמצאה כמפחיתה כולסטרול, ואת הסיכון לחלות במחלות לב וסוכרת.
מאוד מומלץ לשלב אותה לעיתים קרובות בתזונה!
איך?
אני קונה את הבמיה הקפואה של סנפרוסט ועושה את המתכון שעל גבי האריזה- כל כך פשוט-
מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר, מטגנים קלות 1.5 כוסות בצל ו-3 שיני שום כתושות.
מוסיפים 3 כוסות עגבניות מרוסקות ואת התבלינים: 2 כפות אבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד, כפית סוכר, מלח, פלפל, כורכום ופפריקה חריפה.
מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית בסיר מכוסה.
מוסיפים את הבמיה הקפואה ומבשלים על להבה קטנה כחצי שעה.
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה טריה קצוצה.
פשוט- טעים- בריא!
בכוס במיה מבושלת יש: 36 קלוריות בלבד!, 0.3 גרם שומן, 3 גרם חלבון, 7 גרם פחמימות, 4 גר' סיבים, 60 מ"ג מגנזיום, 26 מ"ג ויטמין C.
במיה לצד אורז לבן או מלא, קציצות, דג או סלט ירקות זאת ארוחה עם טעם בייתי והרבה בריאות.
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio
אני מטגנת מעט שום שמה במיה עם עגבניות מגורדות מוסיפים מעט סוכר ולימון וזאת הבמיה לבד כירק מהמאכל העירקי קובה עם במיה