פורסם ביום שישי, יוני 7, 2013
לא תמיד אנחנו יודעים איך לשלב קטניות לתפריט שלנו.
קטניות סופר בריאות עשירות בברזל וסיבים תזונתיים, מצויינים לצמחונים. מורידים כולסטרול, כדאי להכניס אותם לפחות פעמיים בשבוע לתפריט…
פה יש מתכון פשוט להכנה,טעים ובריא, שמשלב גם שמן זית ושום כתוש שמורידים כולסטרול ומצויינים ללב.
המתכון של דר' רוני פולק מהספר להנות מאוכל בריא-
המתכון:
שמים 200 גרם עדשים כתומות (ככוס) בסיר, מכסים במים עם קצת מלח ומבשלים על אש בינונית עד שהמים רותחים.
מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.
בקערה נוספת מערבבים-
3 כפות מיץ לימון
כף שמן זית איכותי (במתכון המקורי יש 2 כפות, אני הוספתי כף אחת וזה מספיק….)
שן שום כתושה
כף נענע קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
קצת מלח ופלפל שחור
וזהו, מערבבים עם העדשים, מומלץ לתת לסלט לנוח כחצי שעה לספיגת הטעמים.
ניתן להוסיף קוביות בולגרית או פטה 5%, אפשר גם לא לטבעונים.
אפשר לאכול ככה כסלט נוסף, או לערבב לגיוון עם סלט הירקות הרגיל שלכם, כך או כך טעים.
תהנו….
פשוט, טעים, בריא!
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio