מנות ראשונות

מרק עדשים עם עגבניות (8 מנות)

הדפסה

פורסם ביום שבת, דצמבר 26, 2009

מרק עדשים עם עגבניות (8 מנות)

קולפים 1 בצל וחותכים לקוביות. קולפים וקוצצים 5 שיני שום. מחממים 4 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות (מקפידים לא לחרוך). מוסיפים 500 גרם עדשים ירוקות, 3 גבעולי טימין, 8 כוסות מים, פלפל שחור ואני מוסיפה גם כמון ועלי דפנה, ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 25 דקות, עד שהעדשים רכות. מוסיפים 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית. מכבים את הלהבה. מוסיפים  כף- שתיים של חומץ בלסמי. נשמר בסיר במקרר, עד חמישה ימים.




השאירו תגובה