חלב?
חלב ומוצריו?
כמה נכתב על החלב, בעד נגד, התקשורת מוצפת, וגם אנחנו, אנשי המקצוע, אני חייבת להודות נשארים לפעמים מבולבלים. ובכל זאת החלטתי לכתוב מה אני [...]
חלב ומוצריו?
כמה נכתב על החלב, בעד נגד, התקשורת מוצפת, וגם אנחנו, אנשי המקצוע, אני חייבת להודות נשארים לפעמים מבולבלים. ובכל זאת החלטתי לכתוב מה אני [...]
גהי Ghee
קצת מוזר שדיאטנית תכתוב על גהי.
בכל זאת מדובר על חמאה, אומנם חמאה מזוקקת, אבל חמאה, העשירה בשומן רווי וכולסטרול שעד לא מזמן נחשבה כגורמת [...]
ט"ו בשבט חג לאילנות!
כיף שיש חג שמוקדש לצמחים, ולמתנות שהטבע נתן לנו.
פירות יבשים ואגוזים טבעיים, לא קלויים וללא מלח, הם תחליף נהדר ובריא כשרוצים משהו [...]
פטריות או לא להיות?
הצבע הלבן של הפטריה ידוע במיוחד כמגן מפני סרטן.
נמצא שפוליסכרידים מפטריות שיפרו בחולי סרטן את מערכת החיסון, הקלו על כאבים, שיפרו את [...]
איזה קטשופ עדיף לנו?
אין מה לעשות, קטשופ נכנס ברוב ארוחות הצהרים של הילדים שלנו….
בסה"כ המרכיב העיקרי בו זה עגבניות, שמכילות ליקופן- אנטיאוקסידנט חזק ובריא שמגן [...]
שמחה רבה שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא…
האביב- זמן נהדר להתחדשות, ניקיון פנימי וחיצוני, מזג אויר נהדר, זמן טוב להתחיל בפעילות גופנית…
בשבוע החג המטרה היא [...]
סימון תזונתי
האם אתם מסתכלים על הסימון התזונתי? מה הוא אומר לנו?
רבים מאיתנו קונים בסופר מה שאנחנו רגילים ומה שאנחנו חושבים שבריא עבורנו, ולא מסתכלים על [...]
מים!!
ללא מים אין חיים, פשוט ככה, ולכן גם כשקר בחוץ חשוב לשתות מספיק מים.
אנשים יכולים להסתדר יחסית הרבה זמן ללא אוכל, אבל ללא מים- תוך [...]
מטופלים רבים באילת מתנסים ושואלים אותי לגבי דיאטת ה-HCG, והאם היא מומלצת…
אז כמובן שהתשובה היא לא!!
אין קיצורי דרך והוקוס פוקוס!
צריך לשנות את אורח החיים, לאכול [...]
א-נ-נ-ס!!
לאחרונה חזרתי עם משפחתי מטיול נהדר בארה"ב, ומבין כל הדברים הנהדרים שקרו שם, אין יום שעבר בלי אכילת אננס… שם הוא זמין בכל מקום, טרי, [...]
אבטיח- המרענן של הקיץ
מלך פירות הקיץ הוא ללא ספק האבטיח. אין כמו לקחת פלח אבטיח אדום אדום ליד הים או מול המזגן עם קצת בולגרית [...]
הכן גופך לקיץ:
וואו קיץ, שמש, אבטיח, ים , בגד ים… איזה כיף שהגיע הקיץ,
כולם יותר מקפידים לאכול נכון בקיץ… כי עכשיו אם לא שומרים כולם [...]
מה מה מה בתפוח אדמה?
בשיחה עם אחי היקר ירון, דיברנו על התפוח אדמה- מה זה העמילן הזה…? שכל כך נפוץ וזמין לנו, טעים אפוי בתנור [...]
למה אנחנו אוכלים?
יום יום אנחנו ניצבים בפני ההחלטה כיצד להזין את גופנו? החלטה לא פשוטה, הדורשת חשיבה! התארגנות ותיכנון.
הרבה מאוד פעמים אנחנו לא משקעים [...]
משרד הבריאות האמריקאי יצא עם הנחיות חדשות וברורות יותר- איך הארוחות שלנו צריכות להיות בנויות-
הארוחות שלנו צריכות להיות מאוזנות ולשלב את כל אבות המזון- פחמימות, [...]
חג שבועות וצריכת סידן
חג שבועות, חגיגי ולבן, הזדמנות מצויינת לכתוב על מוצרי החלב והסידן.
בחג אנחנו אוכלים בעיקר מנות חלביות על בסיס מוצרי חלב.
רבות נכתב על [...]
שמיר- Dill
התארחנו עם משפחתי בסוף שבוע שעבר במצפה רמון, ושם בכול סלט כמעט הוסיפו שמיר, וזה הזכיר לי את סבתי אריקה, שהיתה חובבת בריאות. וכשהיינו [...]
שומן!!!
מה זה? למה צריך את זה?
הרבה אנשים חושבים ששומן במזון זה דבר רע ועדיף להימנע מהצריכה שלו… אז זהו שלא…
יש מגוון סוגים של שומנים, ולא [...]
כיצד נעבור את חג החנוכה בשלום
סופגניה פשוטה מכילה בין 350 ל-450 קלוריות, בעוד שהסופגניות המתוחכמות יותר, עם מילוי שוקולד או ריבת חלב, מכילות עד יותר [...]
שמן קנולה
מיהו שמן הקנולה? כמה מדברים, כותבים וממליצים עליו….
שמן בגדול הוא שמן הוא שמן, אבל זה לא באמת בדיוק ככה,
מבחינת קלוריות – כולם משמינים באותה [...]
השוואה בין אבקת חרובים לשוקולית-
מה עדיף?
גם הילדים שלי שותים לא מעט שוקו.
רציתי לבדוק האם התחלופה הבריאה הידועה –אבקת חרובים, שווה את המאמץ?
ערכתי השוואה ל-100 גרם [...]
מה עושים עם גזים?
גזים זה צרה צרורה…
גזים נוצרים באופן טבעי בזמן עיכול המזון במעיים על ידי חיידקי המעיים, ובגלל אכילה מהירה מאוד, שאופיינית לרובנו, ובשל [...]
סויה
מקור הסויה מסין, הסינים הכירו כבר לפני אלפי שנים בחשיבותה של הסויה כמזון ואף ייחסו לה תכונות ריפוי. סויה ומוצריה מהווים מקור תזונתי לחלבון זול [...]
ויטמין D- הכוכב החדש
היום תחום התזונה מדבר המון על ויטמין D ובעיקר על החוסר בו מכיוון שמתברר מצד אחד שלרבים מהאוכלוסיה חסר אותו, למרות שהמקור [...]
מערכת סנדויצים לגן או לבית ספר
זהו נגמר החופש הגדול… , חוזרים לשיגרה.
חבל אבל יש יתרונות רבים לחזור לשיגרה ולסדר יום, בעיקר מההיבט של המשקל. [...]
ראש השנה
תקופת החגים וראש השנה היא תקופה של התחלה חדשה, שנה חדשה, זמן טוב לקבל החלטות חדשות לקראת השנה הקרובה, זמן להתחדשות ולעריכת שינויים פנימיים [...]
פעילות גופנית- ספורט!!!
אי אפשר בלי זה….
הבעיה העיקרית של רובנו היום שיש לנו אורח חיים יושבני, כלומר אנחנו עוברים יושבים ממקום למקום- מהטלויזיה, לשולחן האוכל, לעבודה, [...]
תסמונת המעי הרגיש- IBS
אחד התופעות המרגיזות, זה כשאנחנו לא מרגישים טוב, הולכים לרופא להיבדק, כול הבדיקות- בדיקות הדם והבדיקות הגופניות יוצאות תקינות והוא אומר לנו [...]
זרעי פשתן- מה זה?
זרעי פשתן הם זרעים קטנים, הדומים לשומשום, רק שהם חומים ומבריקים.
מבחינה בריאותית, זרעי פשתן הן מקור עיקרי לחומצת שומן אומגה 3, מהצומח, [...]
שמן קוקוס
אני חייבת להודות שאני מאוד אוהבת קוקוס… זה מבחינתי טעם של חופש… ויוגורט או גלידת קוקוס זה מעדן. אבל נמנעתי מלצרוך קוקוס ובטח מלהמליץ [...]
תמר!!!
כמה שאני אוהבת תמרים! בעיקר מג'הול, וואו, טעם גן עדן.
תמרים הינם מרכיב מרכזי בדיאטה הים תיכונית. נחשבים כמזון עתיר אנרגיה עקב הסוכר הזמין שיש וכן [...]
דמיינו לעצמכם מזון על- לא תרופה, אלה- אוכל ! חזק מספיק כדי להוריד רמות כולסטרול, להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב ובסרטן וכבונוס נוסף, כזה [...]
יום העצמאות!
איך נעבור את המנגל בשלום, ולא נעלה במשקל?
ההמלצות הן למעשה, אותן המלצות כמו בשיגרה:
• מבחינת סוג הבשר- עדיף לבחור חלקים רזים של בשר- [...]
איך יורדים במשקל?
כדי לרדת במשקל יש לאכול פחות, אבל כמה פחות? זאת השאלה….
בגדול שם המשחק בירידה במשקל זה קלוריות! כמה קלוריות אנו צורכים במהלך ה-24 [...]
יוד- Iodine
יוד משמש כחומר חיטוי, אך בגוף, הינו מינרל קורט החשוב ליצירת הורמוני בלוטת התריס- טירוקסין, האחראי לחילוף החומרים , וחוסר בהורמון מביא בין היתר [...]
לקיחת אבקות חלבון- חבל….
מצרפת לכם כתבה מצויינת שמסכמת מדוע אין צורך לקחת תוסף של אבקות חלבון אחרי אימון! בזבוז של כסף.
לא מעט אנשים שמתאמנים בחדר [...]
פסח- האביב, זאת תקופה נהדרת להתחדש, להתנקות, לקבל החלטות חדשות וחגיגיות
מצד שני זאת תקופה של הרבה ארוחות גדולות ומשפחתיות, ומאכלים אהובים שקשה להישמר מפניהם.
בתקופת חג [...]
אלכוהול:
אלכוהול איננו שתייה, הן משום שהוא מספק קלוריות- 1 גרם = 7 קלוריות, כמעט פי 2 מסוכר, והן משום השפעותיו הרבות על תפקוד הגוף.
וכמו כל [...]
מה עדיף, חמאה או מרגרינה?
הרבה שואלים אותי… אז התשובה היא-
לא זה ולא זה, לגבי חמאה ומרגרינה זה מהפח לפחת…
חמאה-מכילה שומנים רווים מן החי הגורמים להשמנה, [...]
ש-ו-ק-ו-ל-ד !
כן כן, גם אני מכורה לשוקולד… אז מה זה הדבר החום, המתוק, המנחם, והטעים הזה…ואולי זה גם בריא?
שוקולד עשוי מפולי קקאו קלויים וטחונים. השילוב [...]
חלב עיזים:
אתמול הגיעה אליי למרפאה מטופלת חביבה מאוד- עירית שמה, שסיפרה לי שהיו לה אפטות נוראיות בפה, היא קמה בבוקר עם כאבים איומיים. מיד נזכרה [...]
קפה- קפאין- כן או לא?
קפה מקיף אותנו כמעט בכול מקום, בכול זמן- תרוץ להפסקה בעבודה, בפגישה עם חברים, באירוח, בערך הדבר הראשון שאנו עושים בבוקר… [...]
גזר
מלך הבריאות! מחקרים מצביעים שוב ושוב על כוחו להילחם ביעילות במחלות.
ביותר מ-200 מחקרים בבני אדם, חזר הגזר והופיע בעקביות כאחד המזונות החשובים ביותר למלחמה בסרטן.
גזר [...]
מי אתם נבטי אלפלפא?
נבטי אלפלפא שייכים למשפחת הסולניים, אנחנו לא כל כך משלבים אותם בתפריט היומי, אבל טיפ קטן… כדאי לנו!
נבטי האלפלפא עשירים ברכיבים הפועלים [...]
סידן וירידה במשקל
אם אני אגיד לכם שחשוב מאוד לצרוך מספיק סידן כי זה משפיע על מסת העצם ומונע אוסטיאופורוזיס בהמשך… את זה רובינו יודעים, וזה [...]
עגבניה!
העגבניה שייכת למשפחת הסולניים, ויש רבים הנמנעים ממנה עקב החמיצות שבה. אך כמה טוב יש בה…. המון!
בעגבניה אחת (כ-120 גרם) יש שפע של בריאות ב-22 [...]
סיבים תזונתיים:
סיבים תזונתיים הם בעצם פחמימות מורכבות, כאלה שהגוף שלנו לא יודע לפרק במערכת העיכול, ולכן הם גם לא נספגים לגוף ואינם מכילים קלוריות.
הם בעצם [...]
פרוביוטיקה:
פרו=בעד. ביוטיקה- BIO= חיים!
משמעות המילה פרוביוטיקה היא בעד החיים, תומך בחיים- וזה כולל בתוכו- מזון, חמצן ומים.
משתמשים במילה זו כדי לתאר ולהכליל יותר מ-400 זנים [...]
עצירות
נתחיל ממהגדרה: עצירות מוגדרת כתדירות יציאה של פחות מ-3 פעמים בשבוע ו/או יציאות קשות וצורך בלחיצה חזקה כדי להתרוקן. קיימת הרגשת רצון "להתרוקן" בלי יכולת [...]
יותר ויותר ילדים ומתבגרים היום, סובלים מעודף משקל והשמנה.
זה קשור לכך שמצד אחד אנחנו פחות ופחות פעילים- פעם הילדים היו כול היום בחוץ, שיחקו קלס, [...]
אומגה 3 היא חומצת שומן רב בלתי רוויה, החיונית לתפקודו התקין של הגוף. הגוף אינו מייצר את רוב האומגה 3 ועליו לקבלה מהמזון, ולכן היא [...]
מי אתם האנטיאוקסידנטים?
ננסה לענות על שאלה שכיחה זאת
במהלך ההריון ישנם שינויים פיזיים ונפשיים רבים הדורשים התייחסות מיוחדת.
תזונת האישה ההרה משמעותי במיוחד לבריאות האישה והעובר במהלך ההריון, והיום מבינים יותר ויותר כמה החשיבות [...]
היפרליפדמיה-
כולסטרול ושומנים (טריגליצרידים) גבוהים בדם, לצערי, שכיחים מאוד באוכלוסייה הבוגרת, והיום גם לא מעט ילדים מגיעים אלי לקליניקה עם כולסטרול גבוה. גם להרבה אנשים רזים [...]
יתר לחץ דם
מחלה שכיחה מאוד באוכלוסייה, נקראת גם "הרוצח השקט" מכיוון שאינה מתבטאת בתסמינים ואינה מורגשת. אך מצד שני, מגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי [...]
השמנה וירידה במשקל
השמנה מוגדרת כ-BMI מעל 30 (לחישוב ה-BMI שלך בדוק במחשבון BMI שבדף הבית).
השמנה מוגדרת כמחלה, כמגיפת המילניום, וככל שה-BMI עולה, גובר הסיכון למחלות נילוות [...]
סוכרת
סוכרת היא מחלה בה רמות הסוכר בדם אינם מאוזנות.
זאת בעצם מחלה לא כל כך מורגשת, הסימפטומים הם צימאון רב, השתנה מרובה, אבל לעיתים קרובות [...]
כל הזכויות שמורות © האתר נבנה ע"י 360Signals בניית אתרים ועוצב ע"י Vinylio